1 av 15
Sverige överraskade borta mot Kroatien och vann med 3-1. Erik Hamréns lag dominerade fullständigt och Zlatan Ibrahimovic låg bakom samtliga mål. Och efter 45 minuter fick även den 19-årige jättetalangen John Guidetti A-lagsdebutera i landslaget. - Foto: SCANPIX
Larsson och Pontus Wernbloom tackar Hamrén för förtroendet efter matchen.
2 av 15
Larsson och Pontus Wernbloom tackar Hamrén för förtroendet efter matchen. - Foto: SCANPIX
Zlatan Ibrahimovic var glödhet när Sverige viftade bort Kroatien.
3 av 15
Zlatan Ibrahimovic var glödhet när Sverige viftade bort Kroatien. - Foto: SCANPIX
Lagkaptenen inledde målskyttet redan efter 13 minuters spel.
4 av 15
Lagkaptenen inledde målskyttet redan efter 13 minuters spel. - Foto: SCANPIX
Stjärnan låg även bakom 2-1-målet.
5 av 15
Stjärnan låg även bakom 2-1-målet. - Foto: SCANPIX
Milan-stjärnan byttes ut sent i den andra halvleken.
6 av 15
Milan-stjärnan byttes ut sent i den andra halvleken. - Foto: SCANPIX
Men det var ändå Sebastian Larsson (t.h.) som stal showen.
7 av 15
Men det var ändå Sebastian Larsson (t.h.) som stal showen. - Foto: SCANPIX
Då ledde Sverige redan med 3-1.
8 av 15
Då ledde Sverige redan med 3-1. - Foto: SCANPIX
9 av 15
Sunderland-mittfältaren var hängig innan matchen och det var egentligen inte planerat att han skulle spela. Men när han väl gjorde det så slog han till två gånger om. - Foto: SCANPIX
Zlatan spelade som nummer 10.
10 av 15
Zlatan spelade som nummer 10. - Foto: SCANPIX
11 av 15
En roll som innebar att han hamnde längre ned på plan. Och där var han kung när Sverige sänkte Kroatien. - Foto: SCANPIX
Stjärnan var riktigt het.
12 av 15
Stjärnan var riktigt het. - Foto: SCANPIX
13 av 15
Ola Toivonen fick spela ute på kanten. En roll som inte är vanlig för anfallaren. - Foto: SCANPIX
Guidetti och Zlatan.
14 av 15
Guidetti och Zlatan. - Foto: BILDBYRÅN
Ibra var nära att bli tvåmålskytt när han slog till med en stenhård frispark.
15 av 15
Ibra var nära att bli tvåmålskytt när han slog till med en stenhård frispark. - Foto: BILDBYRÅN

BILDEXTRA: Bästa bilderna från EM-genrepet

Sverige överraskade borta mot Kroatien och vann med 3-1. Erik Hamréns lag dominerade fullständigt och Zlatan Ibrahimovic låg bakom samtliga mål. Och efter 45 minuter fick även den 19-årige jättetalangen John Guidetti A-lagsdebutera med landslaget.