Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Edman betalar tillbaka till Heerenveen

- 11/03/2009, 17:40 -

Vann tvist vid övergången till Tottenham – nu erkänner vänsterbacken att han hade fel.

När Erik Edman gick från Heerenveen till Tottenham sommaren 2004 hamnade han efter övergången i en tvist med den holländska klubben. Edman ansåg att han hade rätt till en del av övergångssumman, något som Heerenveen bestred. En skiljenämnd gav Edman rätt, och han fick pengarna.

Nu har Erik Edman, som numera spelar i Wigan, insett att han i själva verket inte hade rätt till pengarna. Det rörde sig om 180 000 euro, nästan två miljoner kronor. Därför har han kontaktat Heerenveen för att betala tillbaka dem, minus den del av pengarna som gick till hans dåvarande agent Roger Ljung.

– Jag hade fel, säger Erik Edman.

–Jag blev lurad. Vid den tidpunkten visste jag inte vilka typer av spel som försiggår i fotbollsvärlden. Jag har gjort ett stort misstag och jag vill göra rätt för mig så mycket som det går, äsger Edman till Heerenveens hemsida.

Klubbdirektör Yme Kuiper är imponerad över Edmans agerande.

– Vi har alltid vetat att vi hade rätt och det är nu bevisat. Det faktum att Edman själv kontaktade oss är speciellt och det visar vilken typ av person han är, säger Kuiper till Heerenveens hemsida.

Skrivet av: