Lördag 17 Apr
Stockholm

Bekräftat: Djurgården värvar norsk målvakt

Höie har tidigare spelat i Haugesund, FK Bryne och IK Start.
Höie har tidigare spelat i Haugesund, FK Bryne och IK Start. Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix

Norrmannen Kenneth Höie, 32, har länge ryktats vara på väg till Djurgården. Nu är affären klar. "En komplett målvakt".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Djurgården har haft stora problem med målvaktsspelet under första halvan av säsongen. Varken Kasper Jensen eller Tommi Vaiho har övertygat och nu väljer klubben att agera. Den norske målvakten Kenneth Höie är klar för klubben.

– Under vårsäsongen har vi inte haft tillräckligt bra prestationer på målvaktssidan och därför vill vi förbättra oss, säger tränaren Magnus Pehrsson till Djurgårdens hemsida.

32-årige Höie har under våren haft ett korttidskontrakt med Elfsborg, men den sista maj löpte avtalet ut. Och nu väljer alltså Djurgården att värva målvakten som bara släppte in sju mål på elva matcher i Elfsborg.

– Vi har följt Kenneth Höie noggrant under våren där han började alldeles för bra i premiärmatchen mot oss. Det är en komplett målvakt som utstrålar säkerhet och styr sin backlinje. Han är väldigt placeringssäker och med allsvenska mått mätt extremt bra med fötterna, säger Djurgårdens manager Magnus Pehrsson.

Höie blir spelklar den 1 augusti och kontraktet sträcker sig över två och ett halvt år. Norrmanen har tidigare sagt att han vill till Djurgården och nu ser han fram emot sin debut i Stockholmsklubben.

– Jag är 32 år och målvakter brukar hålla lite längre än utespelare så förhoppningsvis har jag många år kvar. Jag är oerhört glad över att få komma till Djurgården, säger Höie.

Kommentera
Kopiera länk
Dela