Talangen mördade flickvännen brutalt - dömd till livstid

Premer League-talangen Andrew Hall högg sin 15-årige flickvän 60 gånger. Nu har han dömts till livstid i fängelse.


LUTON. Den 18-årige fotbollstalangen Andrew Hall tillhörde Premier League-klubben Stoke City och spåddes en lysande framtid. I dag dömdes han till livstid i fängelse för det brutala mordet på hans 15-åriga flickvän Megan-Leigh Peat.

– En 15-årings liv slutade i dina händer. Bara du vet varför du gjorde vad du gjorde den natten och vad som utlöste en så våldsam attack. Det enda som är utom tvivel är att du var svartsjuk på hennes oskyldiga vänskap med andra, sa domaren Richard Foster enligt BBC.

Det var den 9 juni i somras som spelaren hamnade i bråk med Megan-Leigh på en pub. Trött på pojkvännens svartsjuka åkte Megan-Leigh hem till sin mamma och styvfadern och berättade att hon ville göra slut med Hall och att hon var rädd för honom. Det våldsamma tjafset fortsatte dock via SMS och trots att hennes beslut att göra slut, träffades de hemma hos ett par vänner som var bortresta.

Där högg han 60 gånger med en brödkniv och en grönsakskniv.

"Jag älskar henne så mycket"

Hall, som bland annat har gjort mål i FA-cupen, åkte tillbaka till puben och erkände dådet för väktarna. 

– Jag tror att jag precis har dödat min flickvän. Herregud, jag älskar henne så mycket vad har jag gjort? ska han ha sagt.

Och i dag har alltså domen från Luton Crown Court fallit. Han kan släppas tidigast om tio år.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

1 timme sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

idag 06:30
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.