Hattricken tillägnades till hans styvfar.
Hattricken tillägnades till hans styvfar.

Här brister det för Ronaldinho

Ronaldinho kan fortfarande göra magiska saker med en fotboll. I helgen stod stjärnan för tre mål och två assist - alla i minne av sin styvfar som nyligen gick bort.


BRASILIEN. När Atletico Mineiro i helgen slog Figueirense hade den gamle storstjärnan Ronaldinho show. Brassen stod för tre mål och två assist i en match som slutade 6-0 till Mineiro.

Men det var inte Ronaldinhos poängfest som stod i centrum, istället skulle det bli efterspelet till hans första mål som skulle bli den stora snackisen. Efter att bollen seglat in bakom en chanslös Figueirense-målvakt föll Ronaldinho ner på knä och började gråta. Anledningen? Stjärnans styvfar gick bort i fredags och känslostormen efter målet blev helt enkelt för mycket för Ronaldinho.

Han gjorde två mål och två assist till, och om styvfadern hade kollat hade han troligtvis varit väldigt stolt.


Senaste nytt

Frölunda föll – i stjärnans comeback

"Bajens" besvikelse: Missar slutspel i cupen

Depp i Hammarby. Jubel i Mjällby. Efter 1–1 går Mjällby vidare till kvartsfinal i svenska cupen – samtidigt som Hammarby är utslaget.

Så stöttades Henke Larsson under den framgångsrika karriären: ”Det är respekt”

3 timmar sedan
Henrik Larsson slog igenom ordentligt i och med Sveriges VM-brons i fotboll 1994. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om den folkkära fotbollsikonen.

Studio Allsvenskan: "Det är det värsta jag har sett"

idag 16:01
Malmö FF:s backstjärna Martin Olsson, 36, knockade Varbergs Robin Tranberg. Det får poddstjärnan Marcus Birro att rasa. – Det är det värsta jag har sett, säger han i Studio Allsvenskan.

Klara för OS som sista lag: "Kom som en chock"

idag 15:58
De trodde att OS-drömmen var körd. Då visade det sig att förbundskaptenen Tomas Bergman hade räknat fel – Sverige hade kvalificerat sig som sista lag. Vi kände "där rök OS-chansen". Det är kul att det inte är så, säger Sverigeettan Linda Bergström.

Italiensk stjärna missar fotbolls-EM

idag 15:52
Den italienska anfallaren Domenico Berardi missar fotbolls-EM i sommar på grund av en skada.