Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Riktigt illa om hemlösa Djurgården får matchen"

Hammarbyfansen vill inte se Järnkaminerna på nya Tele2 Arena.
1 av 4

Hammarbyfansen vill inte se Järnkaminerna på nya Tele2 Arena.

SCANPIX SWEDEN

Järnkaminerna tar Bajen-fansens reaktioner med ro.
2 av 4

Järnkaminerna tar Bajen-fansens reaktioner med ro.

SCANPIX SWEDEN

Här ska de två konkurrenterna bo, tillsammans.
3 av 4

Här ska de två konkurrenterna bo, tillsammans.

Tele2

Av Hammarby-supporter kallas arenan "Nya Söderstadion".
4 av 4

Av Hammarby-supporter kallas arenan "Nya Söderstadion".

Tele2

Sport | 09/10/2012 18:28

Djurgården får förtur på Tele2 Arena om SvF får bestämma. Det retar upp bajenfansen som tycker att Djurgårdarna kan stanna på Stockholmsstadion.

STOCKHOLM. På tisdagen kom rapporter om att Djurgården, i och med deras position i Allsvenskan, får förtur på Tele2 Arena. För Hammarby-supportrarna är detta ett rejält bakslag för deras nya hemmaborg, deras "nya Söderstadion" kan nu komma att invigas av den största konkurrenten.

– Irriterar det Hammarby-fansen så tar jag gärna hemmapremiären, säger Dan Blomberg, ordförande för Järnkaminerna, till Nyheter24.

"Varit här sedan 40-talet"

Gustav Gelin, känd Bajen-profil och bloggare, gillar inte faktumet att hans Hammarby kommer att dela arena med Djurgården.

– Om Djurgården har en Allsvensk match den 20 juli så kan de spela den på Stockholmstadion. De försöker sälja in sitt varumärke som "hela Stockholms lag", men det är ju helt fel, det här är Bajenland. Vi har varit här sedan 40-talet, säger han till Nyheter24.

Gelin får medhåll av kollegan John Holmström, känt Bajenfan och bisittare i 08-fotbolls panel, som menar att om Djurgården får premiärmatchen så hade det varit katastrof.

– Det vore riktigt riktigt illa, det är en prestigegrej med den matchen, säger han och tillägger:

– Vi har varit mer delaktiga i arenafrågan, vi har suttit med i möten kring allting och varit med från början till slut. Djurgården ramlade in på ett bananskal för ett år sedan, säger han.

Hur skulle det kännas att behöva dela arena med Djurgården?

– Jag kommer aldrig vara där när Djurgården spelar, det kommer inte att göra mig något. Det är hemlösa Djurgården som inte har någon hemvist. De blev lovade guld och gröna skogar i en ny arena, men det blev inget av det, säger han till Nyheter24.

Tvingas flytta

Djurgården får från och med säsongen 2014 inte lov att spela på Stockholmstadion då den inte lever upp till de Allsvenska kraven. I ett möte för ett år sedan bestämde styrelsen att klubben lämnar Stockholmsstation för Tele2 Arena redan till nästa säsong.

– Det svider i själen att lämna Stadion, men vi har inget val, säger Dan Blomberg.

Som supporter har han accepterat Tele2-arena som sitt nya hem och tar Hammarby-fansens irritation med ro och ser gärna att Djurgården spelar premiärmatchen.

– Jag tycker mest att hela grejen är rolig, det skulle vara kul för att reta upp Bajen-fansen.

Känslan för att dela arena med den stora Stockholmskonkurrenten? 

– Det är ju lite på is i och med att vi inte spelar i samma serie, det blir väl aktuellt när, och om, Hammarby går upp i Allsvenskan, säger Blomberg.