Här är tidernas bästa målgester

Oftast firar spelarna bara med att ropa ut sin glädje eller kanske håna motståndarfansen. Nyheter24 älskar kreativa lösningar, länge leve alla dem som fortsätter fira i stil.


Det känns som att det var vanligare förr med en riktigt bra målgest. Peter Forsberg kröp ihop klassiskt framför Kanadas avbytarbås i OS i Lillehammer, Henrik Larsson visade tungan och Robbie Fowler låtsades att de vita linjerna på planen var kokain. Kanske har fotbollen blivit för seriös? Kanske har pengarna fått spelarna att glömma bort att de ska underhålla?

Här är listan som hyllar kreatörerna. De som anstränger sig ett steg längre än att bara leda sitt lag till titlar. Till alla dem som vill underhålla utöver fotbollen. Detta är listan till alla dem som går "the extra mile" när det kommer till målgester.

5. Idioten

Vi har inte en aning om vad detta är för trött gäng. De ska dock ha tack för att de på ett så härligt oengagerat sätt faktiskt ställer upp för att göra gruppmålgesten. Synd bara att spelet sätter igång när 90 procent av laget befinner sig på helt fel ställe. Friskt vågat, väldigt lite vunnet.


4. The Fisherman

Efter att ha dundrat in en utsökt frispark så firade spelarna i Sanfrecce Hiroshima sin framgång med "The Fisherman". En målgest som gjorts av FC Stjärnan (som ligger bakom de flesta mästerverk i målgest-väg nu för tiden) men man får bara en plats på den här listan. Därför väljer vi japanernas variant på fiskaren. Och nog sprattlar de på trovärdigt alltid. Mycket bra!


3. Kissande hunden

Finidi George gjorde först ett otroligt vackert mål, sedan firade han med en klassisk "kissande hunden". En publikfavorit som har kopierats av otaliga ungdomar som vill spexa till det lite extra. Ingen har gjort det bättre än Nigerianen dock. Han var först och gjorde det bäst, inför miljoner av tittare.


2. The Bicycle

Isländska FC Stjärnan är kungarna av kreativa lösningar på målgester. Ambitiösa och roliga varenda gång. "The Bicycle" är deras mästerverk. Först ser det bara ut som en stökig hög som formas, men till slut formas cykeln och plötsligt har ett isländskt amatörgäng förändrat sporten för alltid. 


1. The Balotelli

Moderskeppet av målgester. Mario Balotellis stenhårda målgest efter sitt andra mål i EM-matchen mot Tyskland är inget annat än en odödlig klassiker. Less is more i vissa fall, och här gör Balotelli verkligen ingenting förutom att spänna varenda liten muskel i den annars så spralliga kroppen. Det blev inget EM-guld för Italien, men i Mario Balotelli har de alltid en vinnare när det kommer till målgester.


Får du inte nog av sköna målgester? Lugn bara, här kommer ännu fler.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missade chans: "Känns tomt"

Rödin: "En jäkla revansch"

Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

1 timme sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

1 timme sedan
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

2 timmar sedan
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.