Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Emile Heskey – ett av fotbollens största namn?

Emile Heskey och Alessandro Del Piero - lika stora fotbollsspelare? I alla fall om man ska tro Newcastle Jets.

Emile Heskey och Alessandro Del Piero - lika stora fotbollsspelare? I alla fall om man ska tro Newcastle Jets.

Akira Suemori/Rob Griffith/Scanpix

Sport | 19/12/2012 20:38

Emile Heskey verkar ha högre status i Australien än i Europa. Inför mötet mellan Heskeys Newcastle Jets och Alessandro Del Pieros Sydney FC släpper Jets en video där de jämställer anfallarna med varandra.

SYDNEY. Emile Heskey fick ofta motta hån när han spelade i Europa. Hans skrala målskörd i klubblagen gav honom visserligen en plats i det engelska landslaget där han mäktade med sju mål på 67 matcher. Men fansen visade inget nåd, utan gjorde flera videos där Heskey hånas. I Australien verkar dock Heskey ha högre status.

Inför mötet mellan Newcastle Jets, där Heskey gjort fem mål på elva matcher, och Sydney FC, där Alessandro Del Piero spelar, har Jets gjort en video. I videon benämner man Heskey och Del Piero som "två av fotbollens största namn".

Att Del Piero är ett av fotbollens största namn kan vi kanske hålla med om. Han har gjort 326 mål i Serie A, tredje flest genom tiderna. Han har vunnit sex Serie A-titlar, en Champions League-titel och ett VM-guld.

Men Heskey som ett av fotbollens största namn? Hans största meriter är ett UEFA-cupguld och ett FA-cupguld. Ingen skam över de cuperna, men Del Piero har ett mycket större prisskåp.

Det verkar dock inte spela någon roll för Newcastle Jets. Här är videon inför matchen Jets - Sydney.


Här är en av många videos där Heskey hånas.