Jason Puncheon gav Southampton en poäng i den 89:e minuten.
Jason Puncheon gav Southampton en poäng i den 89:e minuten. - Foto: AP/Scanpix
Chelsea lyckades inte stå emot i den andra halvleken.
2 av 7
Chelsea lyckades inte stå emot i den andra halvleken. - Foto: AP/Scanpix
Det började dock bra. Demba Ba gjorde 1-0 i den 25:e minuten.
3 av 7
Det började dock bra. Demba Ba gjorde 1-0 i den 25:e minuten. - Foto: AP/Scanpix
Målet var hans tredje mot Southampton sedan han gick till Chelsea.
4 av 7
Målet var hans tredje mot Southampton sedan han gick till Chelsea. - Foto: AP/Scanpix
Hazard utökade till 2-0.
5 av 7
Hazard utökade till 2-0. - Foto: AP/Scanpix
Chelsea tappar mark i ligan.
6 av 7
Chelsea tappar mark i ligan. - Foto: AP/Scanpix
Rickie Lambert, tio mål i ligan i år, gjorde 2-1-målet.
7 av 7
Rickie Lambert, tio mål i ligan i år, gjorde 2-1-målet. - Foto: AP/Scanpix

Chelsea tappade segern i slutminuterna

Chelseas nyförvärv Demba Ba såg ut att föra Chelsea till tre poäng med en vacker konstvolley. Men i den 89:e minuten kvitterade Southamptons Jason Puncheon.

5. Defoe, Lambert, Dzeko 10

LONDON. Senegalesen Demba Ba har fått en flygande start i Chelsea. I sin debutmatch mot Southampton i FA-cupen gjorde han två mål när Chelsea vann med 5-1. När Southampton på onsdagskvällen kom till Stamford Bridge för att ta revansch var Demba Ba på hugget igen.

Efter drygt 25 minuters spel kastade han sig upp i luften och styrde in 1-0 med en konstvolley. Southamptons målvakt Jos Hooiveld lyckades inte få undan Cesar Azpilicuetas och Ba gjorde ingen besviken.

Befäster tredjeplatsen i ligan

Precis innan halvtidsvilan dundrade Eden Hazard in 2-0 på en retur efter Ramires skott. Men i den 58:e minuten gav Rickie Lambert Southampton hopp med sitt tionde mål för säsongen. Lambert var först på ett inlägg och nickade snyggt in reduceringen. Och i den 89:e minuten kom var de rödvita ikapp.

Luke Shaw sprintade förbi längs vänsterkanten och slog in bollen till Jason Puncheon som dunkade in 2-2 på volley.

De tappade poängen innebär att Chelsea hamnar halkar efter Manchesterlagen i toppen. Det är nu sex poäng upp till City och hela tretton poäng upp till United.