Magnus Pehrsson valde att avgå efter hot av arga supportrar.
Magnus Pehrsson valde att avgå efter hot av arga supportrar. - Foto: Bildbyrån

Så hotas ett helt lag till livet

Spelare i den serbiska andra-divisionen möttes inför en match av ett läskigt och helt tydligt budskap: "Andra divisionen eller döden"


Fotbollslaget Mačva Šabac tog på söndagen emot Bane Raška i den serbiska andradivisionen i en match de inte vågade förlora – eller vinna. Innan matchen hade fansen till hemmalaget satt upp ett kors i mitten av planen med texten "Andra divisionen eller det här".

Korset hade grävts ner av fansen i planen och hittades av domarna strax innan matchen. Händelsen har polisanmälts men ännu har polisen inte hittat några misstänkta till dödshotet.

Vann matchen

Mačva Šabac vann efter hotet matchen med 2–0 och en degradering till tredje divisionen verkar vara långt borta. Laget ligger tvåa, två poäng bakom serieledande Sloga Petrovac. Frågan är om de illvilliga supportrarna inte vill ha upp laget i den serbiska högstaligan? Man kan bara spekulera.

De serbiska fansen har hur som helst gått steget längre än de huliganer som hotade Djurgårdens manager Magnus Pehrsson till att lämna sin post.

/
Dif
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!