Mark Van Bommel avslutade på söndagen sin 20 år långa karriär med att bli utvisad.
1 av 4
Mark Van Bommel avslutade på söndagen sin 20 år långa karriär med att bli utvisad. - Foto: AP / SCANPIX
Holländaren är känd för sina hårda tacklingar.
2 av 4
Holländaren är känd för sina hårda tacklingar. - Foto: Ap / SCANPIX
Han har fått många stjärnor att falla.
3 av 4
Han har fått många stjärnor att falla. - Foto: Matthias Schrader / SCANPIX
Han har också vunnit Champions League, Bundesliga, Serie A, La Liga och kommit två i VM.
4 av 4
Han har också vunnit Champions League, Bundesliga, Serie A, La Liga och kommit två i VM. - Foto: Frank Augstein / SCANPIX

Stjärnan avslutade karriären – med en utvisning

Mark Van Bommel spelade på söndagen sin sista professionella fotbollsmatch och avslutade karriären på ett typisk Van Bommel-vis – med en ful tackling och en utvisning.


Van Bommels meriter

FC Barcelona: La Liga: 2005/2006 Champions League: 2005/2006

Bayern München: Bundesliga: 2007/2008. 2009/2010 Tyska cupen: 2007/2008, 2009/2010

AC Milan: Serie A: 2010/2011 Italienska supercupen: 2011

Holland: VM-silver 2010, 79 spelade matcher.

ENSCHEDE. Den holländske mittfältsstjärnan Mark Van Bommel har under sin 20 år långa karriär gjort sig känd som en spelare som inte direkt håller tillbaka i närkamperna. På söndagen levde han upp till sitt rykte då han spelade karriärens sista match.

Van Bommel valde inför säsongen att spela en sista säsong i den holländska ligan, för Ola Toivonens PSV Eindhoven. Laget mötte på söndagen FC Twente och förlorade borta med 1–3. 

PSV avslutade säsongen med en förlust och Mark Van Bommel avslutade sin karriär med en ful stämpling och ett rött kort. Det är inte den första gången den hårdföre mittfältaren som bland annat vunnit ett Champions League-guld blir utvisad – det är tråkigt nog den sista.

Mark Van Bommels sista tackling


Mittfältaren, som bland annat har representerat Bayern Munchen, FC Barcelona, AC Milan och det holländska landslaget, har många tacklingar på sitt samvete. Van Bommel har varit lika omtyckt av fansen för sitt hårda jobb och sitt hårda spel som fruktad av motståndarna.

Det är främst tacklingarna mittfältaren kommer att bli ihågkommen för. Nedan följer några av Van Bommels mest minnesvärda insatser.

Van Bommel tacklar Iniesta


Van Bommels fallande tackling


Mittfältarens hockeytackling


Efter CL-guld, VM-silver och ett flertal ligasegrar slutar nu alltså Mark Van Bommel. Mittfältarens hårda spel och tacklingar kommer att saknas av många – men förmodligen inte av motståndarna.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missade chans: "Känns tomt"

1 timme sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

1 timme sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

1 timme sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

2 timmar sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

2 timmar sedan
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.