Nyheter24 utser säsongens lag i Premier League.
1 av 12
Nyheter24 utser säsongens lag i Premier League. - Foto: SCANPIX / Bildbyrån
David De Gea
2 av 12
David De Gea - Foto: Ap / SCANPIX
Pablo Zabaleta
3 av 12
Pablo Zabaleta - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / Paul Currie
Vincent Kompany
4 av 12
Vincent Kompany - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / BILDBYRN
Jan Vertonghen
5 av 12
Jan Vertonghen - Foto: © BildbyrŒn / John Sibley
Leighton Baines
6 av 12
Leighton Baines - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / BILDBYRN
Santi Cazorla
7 av 12
Santi Cazorla - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / ALAN WALTER
Michael Carrick
8 av 12
Michael Carrick - Foto: © BildbyrŒn / Action Images
Juan Mata
9 av 12
Juan Mata - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / BILDBYRN
Luis Suarez
10 av 12
Luis Suarez - Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN
Robin Van Persie
11 av 12
Robin Van Persie - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / BILDBYRN
Gareth Bale
12 av 12
Gareth Bale - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / BILDBYRN

Här är säsongens lag i Premier League

Premier League 2012/2013 avgjordes med tre matcher kvar och Manchester United stod som så många gånger förr som segrare – segrare blev de också när Nyheter24 tog ut flest United-spelare i årets lag.


Bubblare

Theo Walcott

Christian Benteke

Steven Gerrard

Rio Ferdinand

Michu

Marouane Fellaini

Demba Ba

Brad Guzan

Branislav Ivanovic

Eden Hazard

Frank Lampard

Skytteligan

1. Robin van Persie 25

2 .Luis Suarez 23

3 .Gareth Bale 20

4. Christian Benteke 19

5. Michu 18

6. Demba Ba 15, Frank Lampard 15

Assistligan

1. Juan MataChelsea 12

2. Santi Cazorla 11, Eden Hazard 11

4. Wayne Rooney 10, Theo Walcott 10

6. Steven Gerrard 9, Lukas Podolski 9

Den 18 augusti inleddes Premier League-säsongen och den 19:e maj avslutades den. Efter 38 omgångar stod United som segrare och efter 38 omgångar så var det elva spelares prestationer som stått ut extra mycket från mängden. 

Nyheter24 utser årets lag i Premier League i en 4-3-3 uppställning.

Tränare: Sir Alex Ferguson, Manchester United. Den hetlevrade och geniale skotten är inte bara säsongens tränare, han är de senaste två decenniernas bästa tränare. Sir Alex avgår i och med sista matchen för säsongen och lämnar fotbollsvärldens största skor att fylla. Den omöjliga uppgiften föll till slut på Evertons David Moyes.

Målvakt: David De Gea, Manchester United. Den 22-årige spanjoren hämtades in inför den förra säsongen med den ytterst svåra uppgiften att ersätta Edwin Van de Sar. Det blev inte den bästa debutsäsongen och den lovande målvakten var vissa matcher till och med bänkad. De Gea har under denna säsong växt till en stor målvakt med en ökad trygghet och med fantastiska reflexer.

Backar: Pablo Zabaleta, Manchester City. Serietvåans argentinske högerback har som vanligt varit säkerheten själv i försvaret. Zabaleta är också en spelare som med sina offensiva kvalitéer ständigt är ett orosmoment för alla motståndare.

Vincent Kompany, Manchester City. Ytterligare en back från City. Kompany är lagkapten och en av världens bästa mittbackar. Den 27-årige belgaren håller ihop försvaret på ett föredömligt sätt och leder hela laget bakifrån. Även om hans säsong inte var riktigt lika bra som den året innan kniper han en plats i mittlåset.

Jan Vertonghen, Tottenham. Londonlaget gjorde en verklig succévärvning när de hämtade in belgaren från holländska Ajax inför säsongen. Vertonghen är en mycket spelskicklig mittback som utstrålar stabilitet samtidigt som han besitter offensiva kvalitéer.

Leighton Baines, Everton. Säsongens helt klart bästa vänsterback och det mest givna valet i backlinjen i årets lag. Baines är väldigt säker i defensiven och väldigt farlig i offensiven. Hans vänsterfot går heller inte av för hackor när det ska slås frisparkar. Frågan är om 28-åringen stannar i Everton efter säsongen eller om Moyes tar med honom till United.

Mittfältare: Santi Cazorla, Arsenal. "The Gunners" hämtade inför säsongen in en liten, tekniskt duktig passningsspecialist från Málaga för att rädda offensiven efter stora spelartapp under sommaren och under sommaren dessförinnan. Cazorla hade höga förväntningar på sig och lyckades överträffa dem med (minst!) tolv mål och elva assist.

Michael Carrick, Manchester United. En spelare som ibland blir förbisedd men som har varit essentiell för guldlaget United. Passnings- och positionssäker och en defensiv kraft som länkar samman en bra lag med mycket individuell kvalité. Carrick gör kanske sin bästa säsong någonsin och förtjänar all beröm han nu får.

Juan Mata, Chelsea. Ytterligare en liten, spansk bolltrollare som inte riktigt har fått chansen fullt ut i ett stjärnfyllt landslag. En av säsongens absolut bästa spelare som varit oerhört viktig för sitt Chelsea. Toppar assistligan med tolv assist. 

Anfallare: Luis Suarez, Liverpool. Skandalspelaren som har en otrolig säsong i ryggen. När engelska pressen skulle utse årets spelare fick uruguayanen inte många röster. Med sina 23 mål borde han ha fått betydligt mer men stoppades av rasistattacker och bett. I ett haltande Liverpool har han under säsongen varit den självklara stjärnan.

Robin van Persie, Manchester United. Årets skyttekung som med sina 25 mål ledde United till sin 20:e ligatitel. Van Persie köptes in för dyra pengar från Arsenal och visade direkt under sin första säsong att han var värd varenda pund. Han flyttade till Manchester för att vinna och vann det gjorde han.

Gareth Bale, Tottenham. Årets bästa spelare i Premier League som har burit sitt Tottenham på sina axlar under hela säsongen. Mittfältaren/anfallaren har dominerat ligan och varit den starkast lysande stjärnan. Bale kom trea i skytteligan med sina 20 mål och stod bakom allt i Tottenhams offensiv. En mycket imponerande säsong av en mycket imponerande spelare som Londonlaget kan få mycket pengar för – men har de råd att sälja honom?

Håller du med Nyheter24:s utnämningar till årets lag?

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!