Svennis har blivit lurad – på 100 miljoner kronor.
1 av 4
Svennis har blivit lurad – på 100 miljoner kronor. - Foto: © Bildbyrån / Ed Sykes
Nu tvingas den svenske tränaren att sälja ett hus i Värmland – för 40 miljoner kronor.
2 av 4
Nu tvingas den svenske tränaren att sälja ett hus i Värmland – för 40 miljoner kronor. - Foto: © BildbyrŒn - COP 105 - SWEDEN ONLY / Osports
"Svennis" hatar hans förre rådgivare – som han nu har lämnat in en stämningsansökan mot.
3 av 4
"Svennis" hatar hans förre rådgivare – som han nu har lämnat in en stämningsansökan mot. - Foto: © BildbyrŒn - COP 105 - SWEDEN ONLY / CSPA
Han är dock långt ifrån bankrutt säger han.
4 av 4
Han är dock långt ifrån bankrutt säger han. - Foto: © Bildbyrån / Nils Jakobsson

Svennis: "Han blåste mig på 100 miljoner"

100 miljoner kronor. Så mycket uppger Sven-Göran Eriksson att hans förre rådgivare Samir Khan har lurat honom på:– Han är en skurk, säger han till The Daily Telegraph.


"Svennis" karriär

1977–1978 Degerfors

1979–1982 IFK Göteborg

1982–1984 Benfica

1984–1987 Roma

1987–1989 Fiorentina

1989–1992 Benfica

1992–1997 Sampdoria

1997–2001 Lazio

2001–2006 England

2007–2008 Manchester City

2008–2009 Mexiko

2009–2010 Notts County

2010 Elfenbenskusten

2010–2011 Liecester City

2012 BEC Tero Sasana FC

2013 Al Nasr (teknisk rådgivare)

2013- Guangzhou

Sven-Göran Eriksson är en av Sveriges mest framgångsrika tränare någonsin. Med tränarjobb för Lazio, engelska landslaget och Manchester City kan man, på goda grunder, anta att han har tjänat ihop en rejäl hacka med pengar under sin långa karriär.

Men även "Svennis" kan få problem med ekonomin. För den engelska tidningen The Daily Telegraph berättar han att han har blivit förd bakom ljuset av sin förre ekonomiske rådgivare Samir Khan – och lurad på 100 miljoner kronor.

– Han har alltså blåst mig på tio miljoner pund, det har varit tufft, jag har mycket av tillgångarna i fastigheter, säger han.

"Måste sälja en fastighet"

Det Khan har gjort, enligt "Svennis", är att ha lånat upp stora delar av hans förmögenhet. 

– Det stora problemet var pengar när man inte har ett jobb, vilket jag inte hade ett tag. Samir såg till att jag hade mycket banklån. Jag var tvungen att betala dem och jag behövde pengar. Jag säljer viktiga delar av mitt liv. Jag har en fastighet i Sverige som jag måste sälja.

Nu blir "Svennis", som tränar den kinesiska klubben Guangzhou, tvungen att sälja sin drömkåk Björkefors Herrgård i hemmalandskapet Värmland. Huset är ditt om du pungar ut 40 miljoner kronor. 

"Har inte råd med det längre"

– Jag köpte mitt drömhus nära där jag föddes, väldigt nära där jag växte upp. Jag hade aldrig sålt det i vanliga fall. Det är väldigt, väldigt fint men jag måste sälja det. Jag behöver folk som arbetar där eftersom det är så stort. Jag har inte råd med det längre. Det påverkar inte bara mig, utan definitivt även min familj och barn, säger han till tidningen. 

Den svenske tränaren har nu lämnat in en stämningsansökan mot Khan. Enligt "Svennis" ska Khan även ha använt hans pengar för att bygga fastigheter i Barbados till sin familj och investerat i "dyr konst och skulpturer".

"Jag hatar honom"

– Jag har aldrig hatat någon i mitt liv. Jag tror inte att jag har många fiender men jag hatar Samir Khan. Man kan inte behandla människor så som han gjort. Jag känner mig sviken, arg och besviken eftersom jag litade på denna man i många år. Jag gav honom för mycket frihet. Jag gav honom all fullmakt han behövde för att ta hand om min ekonomi, säger han men försäkrar samtidigt:

– Jag är inte bankrutt. Jag har fortfarande lite pengar.

"Svennis" har dock inte stora förhoppningar om att få tillbaka sina pengar.

– Jag tror att han spenderat dem, säger han till The Daily Telegraph

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
/
/