En Rapid Wien-supporter sniffa kokain på Bundesliga trofén.
1 av 3
En Rapid Wien-supporter sniffa kokain på Bundesliga trofén.
Bundesliga fatet som vinnaren i ligan får.
2 av 3
Bundesliga fatet som vinnaren i ligan får.
Han blev rätt så vinglig efter att ha tagit drogerna.
3 av 3
Han blev rätt så vinglig efter att ha tagit drogerna.

Skandalen: Supporter snortade kokain – från Bundesliga-pokalen

Det är dags att bli överraskad i dag också. En supporter till den österrikiska storklubben Rapid Wien har blivit en nationell angelägenhet – då han sniffade kokain från mästarfatet som delas ut till segrarna i ligan varje år.


Österrikisk fotboll har skakats av en drogskandal. En Rapid Wien-supporter sniffade under onsdagen kokain från det guldiga fatet som mästarna i den österrikiska ligan vinner.

Bilderna visar att supportern förbereder kokainlinjer på fatet. Enligt rapporter i Österrike, är en av männen på bilderna en nära medarbetare till ägarna av Rapid Wien, och han har känt de ansvariga i klubben sedan barnsben.

"Bilderna är totalt oacceptabla"

– När det kommer till illegala droger i idrott och evenemang runt klubben för vi en policy av noll-tolerans. De publicerade bilderna är totalt oacceptabla oavsett om det är en laglig eller olaglig substans. Trofén är det finaste priset i österrikisk fotboll. Att använda den på detta sätt är respektlöst och olämpligt, skriver klubben i ett uttalande enligt Vienna Online.

Klubben tror också att bilderna är fem år gamla, från när de vann ligan 2008.

"Otaliga positiva bilder togs"

– Efter att vi vann titeln i april för fem år sedan bad flera fans att få låna pokalen ett par timmar för att ta bilder med den. Otaliga positiva bilder togs men att dessa bilder dykt upp är beklagligt och oacceptabelt.

Rapid Wien ligger i årets tabell på en andra plats i ligan med 24 poäng. De är hela tio poäng efter serieledarna Red Bull Salzburg.

Se de chockerande bilderna i bildspelet ovan.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!