Världens mest lojala startelva

Nyheter24:s fotbollselva sliter hjärtat ur sig för din skull.


Om du var tränare och fick sätta ihop ett lag med valfria spelare, skulle du då välja de allra bästa? Eller skulle du ta de som av lagkänsla skulle kunna följa dig och lagkamraterna ner i graven?

Nyheter24 smälter för det senare alternativet och har här presenterat sin startelva med de mest lojala fotbollspelarna. Systemet blir 4-2-3-1, med en kraftigt offensiv prägel. Men, som sagt, vårt lag bygger på lojalitet, inte på taktik.

Målvakt:

Gianluigi Buffon har under flera år varit om inte den bästa så i alla fall en av de tre bästa målvakterna i världen. När hans Juventus tvingades ner i Serie B säsongen 2006/2007 hade "Gigi" en drös av erbjudanden att välja mellan. Men han bet ihop och följde med ner i seriesystemet.

Backar:

Gary Neville har spelat i Manchester United hela sitt liv. I dag är han lagkapten för klubben och är tillsammans med ett par andra figurer klubbens riktiga hjärta.

Paolo Maldini, vad finns att säga om honom? 25 år som seniorspelare i Milan och långt över 600 matcher för A-laget. Vid snart 41 års ålder är Maldini inne på sin sista säsong som aktiv och lär bli ihågkommen som en av de största genom tiderna.

Carles Puyol - När han tog över kaptensbindeln 2004 var det efter att ha röstats fram av föreningen. Född i Katalonien är han inte bara en ikon i klubben utan en ambassadör för hela regionen.

Javier Zanetti - Han är en tränares dröm sägs det. Åtminstone har han varit det i Inter. Sedan tio år tillbaka är argentinaren lagkapten i klubben och vid snart 36 års ålder är han Inters grundbult i försvarsspelet.

Defensivt mittfält:

Jamie Carragher - Som 18-åring fick Carragher A-lagskontrakt med Liverpool och flyttades upp från juniorleden där han inledde sin fotbollskarriär. I dag är kvar i samma klubb och spelar med mer hjärta för klubben än någonsin.

Offensivt mittfält:

Steven Gerrard - Gerrard är visserligen bara 29 år och kan därmed inte kategoriseras under rubriken "flera år av trohet". Vårt argument bygger helt enkelt på att lagets nummer åtta är världens kanske mest betydelsefulla spelare för sitt lag. Och den som offrar mest.

Francesco Totti - Ingen spelare har varit en sådan ikon för sin klubb som Totti varit de senaste åren för Roma. Han betraktades under en tid som en av världens bästa spelare, men trots att Roma stått en bit ifrån chansen att vinna Champions League har han inget hellre velat än att stanna i klubben.

Paul Scholes - Bara 29 år gammal lämnade han landslaget för att satsa helt på klubben han representerat ända sedan han var junior i den "gyllene generationen". Trots storheter som Rooney och Ronaldo kommer han alltid att rankas som en av de viktigaste spelarna av Ferguson.

Toppforward:

Raul - Spelade förvisso i lokalrivalen Atlético som ung (13-15 år), men har sedan dess varit galactico från topp till tå. Klubbens meste målskytt genom tiderna och ändå "bara" 32 år gammal.

Alessandro Del Piero - ”En gentleman lämnar aldrig sin dam”. Så beskrev Del Piero sin syn på saken då han fick frågan om han inte skulle lämna Juve på grund av bristande speltid under en period. Sannolikt kommer ingen spelare någonsin personifiera Juventus bättre än Alessandro Del Piero.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!