Fredag 23 Jul
Stockholm

"Zlatan säger bara det som alla män med unkna åsikter tänker"

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Världsstjärnan Zlatan Ibrahimovic har skapat starka reaktioner på juldagen. Detta efter ett uttalande om herrfotboll kontra damfotboll.

Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är i en intervju med Expressen som Zlatan Ibrahimovic ger en känga åt våra svenska damlandslagsspelare. Och menar att han inte vill jämföras med damspelare, vilket han tycker att media försöker göra. Något som han beskriver som "ett skämt".

– Ska vi jämföra herrarnas ekonomi med damernas? Vi spelar in det de använder. Det går inte att jämföra, snälla. Den uppmärksamheten som svensk damfotboll får i Sverige, det är ingen annan i världen utav damspelare som får det i sitt eget land. Bara det är en fantastisk sak. Men det här betyder inte att jag inte uppskattar det de gör, de har gjort det fantastiskt bra och kommer att fortsätta göra det fantastiskt bra. Men det går inte att jämföra damernas individuella prestationer med herrarnas. Och sedan när jag kommer utanför Sverige jämförs jag med Ronaldo och Messi. Hallå, på vilken nivå är vi? Det är ett skämtsäger Ibrahimovic, och fortsätter:

– Med all respekt för det damerna gör, de har gjort det fantastiskt bra, men du kan inte jämföra herrfotboll med damfotboll.

"De kan få en cykel med min autograf"

Anledningen till utspelet grundar sig i efterspelet till Fotbollsgalan i november. Då rekordmannen Anders Svensson belönades med en bil efter att ha slagit rekordet för flest spelade herrlandskamper – samtidigt som Therese Sjögran, som dessutom spelat fler matcher än Svensson, blev utan bil.

Något som fick debatten om herrfotboll kontra damfotboll att gå varm.

Zlatan delar ut en ytterligare känga – och menar att damspelarna kan få en cykel med hans autograf på i stället.

– Det är synd om Anders, för han har gjort det fantastiskt bra. Vem som kommer att slå hans rekord det vet jag inte, men vem pratar om det rekordet i dag? Ingen! Man snackar om att han ska leasa, hur mycket han ska skatta... Snälla, lägg ner! Herregud. Det går inte att jämföra. Det är bättre att vi är på den linjen än att vi sänker hela hans värde för att jämföra honom med damernas individuella prestationer. De kan få en cykel med min autograf så blir det bra, säger Zlatan, och tillägger:

– All respekt för damerna, men de ska få efter det de spelar in. Man ska jämföra på det sättet.

Zlatans kommentarer har skapat en storm av reaktioner på Twitter.

[removed][removed]

[removed][removed]

[removed][removed]

Många passar dessutom på att kritisera Expressenjournalisten bakom intervjun med Zlatan.

Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela