Chiellini försvarar Suarez.
1 av 2
Chiellini försvarar Suarez. - Foto: Hassan Ammar/TT
Det är inte kul att vara Luis Suarez dessa dagar.
2 av 2
Det är inte kul att vara Luis Suarez dessa dagar. - Foto: © Bildbyrån / Niklas Larsson / BILDBYRÅN

Nu försvaras Suarez efter bitattacken – av offret själv

Luis Suarez har blivit hånad av en hel värld efter att ha bitit Giorgio Chiellini. Men nu försvaras han – av italienaren själv.


Under torsdagen kom straffet från Fifa. Domen: nio matchers avstängning i landslaget, dessutom bannlyses Suarez från all fotboll under fyra månader. 

Men nu försvaras 27-åringen. Och den som gör det är ingen mindre än offret själv, Giorgio Chiellini

– Jag har inga känslor av glädje, revansch eller ilska mot Suarez. Incidenten är utagerad. Straffet är överdrivet, säger Chiellini på sin officiella hemsida.

Dessutom skänker han medlidande mot uruguayanen som fått en hel värld mot sig. 

–  Mina tankar är med Luis och hans familj, för de har en väldigt svår tid framför sig. Jag hoppas innerligt att han åtminstone ska få bo kvar nära sina lagkamrater under matcherna. 

/
/
/
Senaste nytt

Inga ryska eller belarusiska gymnaster i EM

Nadal gör comeback i Australien

1 timme sedan
Tennislegendaren Rafael Nadal kommer att göra comeback i Brisbane, Australien, i början av januari. Det bekräftar spanjoren på X, tidigare Twitter.

Mammas dilemma: Syskonens stormatcher samma kväll

2 timmar sedan
Fotbollsstjärnan Stina Blackstenius spelar måstematch klockan 20. En halvtimme senare kan lillasyster Nina Koppang göra VM-debut med handbollslandslaget. Det ställer till det för familjen. De får nog kolla på två skärmar, säger Koppang inför kvällens VM-premiär mot Kina.

Norska Qatar-kritiken: "Fifa har försvunnit"

2 timmar sedan
För ett år sedan pågick det kritiserade fotbolls-VM 2022 i Qatar. Nu har det norska fotbollsförbundets ordförande Lise Klaveness varit på besök i landet för att följa upp hur Internationella fotbollsförbundet, Fifa, har hanterat sina löften om förbättrade mänskliga rättigheter i Qatar.

Jagar nionde raka guldet: "Alla vill putta ned oss"

3 timmar sedan
VM i Singapore blir Åsa Karlssons sista som svensk förbundskapten. Nu vill hon avsluta på topp – och ta Sveriges nionde raka guldmedalj. Det är klart att det kommer vara känslosamt, säger hon.

Guldtränaren tar över Linköping: "En stor ära"

idag 09:08
För drygt en månad sedan tog Rafael Roldán Bermúdez, som assisterande tränare, SM-guld med Hammarby i damallsvenskan.