Torsdag 6 Maj
Stockholm

Här är 16 anledningar till att sakna de utslagna VM-lagen

Det finns många anledningar att sakna Chile, Grekland, Uruguay och Mexiko.
1 av 7
Det finns många anledningar att sakna Chile, Grekland, Uruguay och Mexiko. Foto: Twitter/faksimil/Bildbyrån
Italiens godhjärtade trupp är en av anledningarna.
2 av 7
Italiens godhjärtade trupp är en av anledningarna. Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / Action Images
Miguel Herreras glädje är en annan.
3 av 7
Miguel Herreras glädje är en annan. Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / Paul Childs
Georgios Samaras och Jay Beatty vänskap har hyllats.
4 av 7
Georgios Samaras och Jay Beatty vänskap har hyllats. Foto: Youtube
Skämten om Suarez kommer vi sakna.
5 av 7
Skämten om Suarez kommer vi sakna. Foto: Twitter
Gary Medels tårar säger mycket.
6 av 7
Gary Medels tårar säger mycket. Foto: Faksimil
7 av 7

Samtliga åttondelsfinaler är avverkade, och åtta lag har tvingats lämna VM-slutspelet. Här är anledningarna till varför vi kommer att sakna dem.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Mexiko

1. Miguel Herrera. Förbundskaptenens okontrollerade kroppsspråk har underhållit en hel värld.


Bildkälla. 


Bildkälla. 

2. Guillermo Ochoa. Den mexikanska målvakten har radat upp räddning efter räddning. Den ena galnare än den andra. 

Bildkälla. 

Chile

3. Jorge Sampaoli. Chiles tränare har en blick som kan döda. Den hade vi gärna sett mer av. 


Bildkälla. 

4. Gary Medel. Efter att Chile förlorat mot Brasilien brast det för den vanligtvis så tuffe mittbacken. Den passion och kärlek som hans tårar symboliserar förtjänade att nå längre än en åttondelsfinal. Han som sprang över en mil och spelade med en brusten lårmuskel i över 100 minuter. 


Bildkälla. 

Schweiz

5. Fansen. Vissa hade osthattar, andra hade kohattar. Och visst gillade vi dem, Schweizfansens hattar?

6. Xherdan Shaqiri. Har underhållit många backar och framförallt publiken med sitt underhållande, kreativa spel. Vem gillar inte spelare som gör sådana här onödiga – men ack så sköna – finter mitt under brinnande matcher? 

Uruguay

7. Skämten om Luis Suarez. Sällan har så många hånfulla – men ändå så underhållande skämt levererats om en enda fotbollsspelare. Är det slut på dem nu? 

8. Diego Forlan. Mycket tyder på att vi har sett 35-åringen för sista gången under ett VM-slutspel. Tråkigt. Vem minns inte hans galna mål från VM 2010? 


Bildkälla. 


Bildkälla. 

Grekland

9. Spelarnas omtanke. De grekiska spelarna tackade nej till sina ekonomiska bonusar, i stället tyckte man att pengarna kunde göra bättre nytta i hemlandet. "Vi vill inte ha någon extra bonus, vi vill inte ha pengar. Vi spelar bara för Grekland och dess folk", skrev man i ett brev som undertecknades av samtliga 23 spelare. 

Bildkälla: Bildbyrån. 

10. Giorgios Samaras. Den grekiske forwarden med det goda hjärtat förtjänade ett bättre öde. Hans vänskap med 11-årige Jay som har Downs Syndrom är VM:s vackraste kärlekshistoria.

Nigeria

11. De häftiga namnen. Vem skulle inte vilja heta Peter OdemwingieAzubuike Egwueke eller Vincent Enyeama. Och framför allt – vem njuter inte av att höra SVT:s kommentator, Staffan Lindborg, försöka uttala dessa namn? 

12. Likgiltigheten. När resten av VM fullständigt sprakar kan det var skönt att ha ett lag som är urtråkigt. Som en ständig påminnelse om hur fantastiskt detta mästerskap faktiskt varit. 

Algeriet. 

13. Ken Ring-kopian. Skämten om likheterna mellan Algeriets målvakt, Rais M'Bolhi, och Ken Ring har visserligen börjat tappa i charm. Men visst kommer vi sakna att om och om igen häpna över hur lika de både faktiskt är? 

14. Underdog-mentaliteten. Inför turneringen var Algeriet nederlagstippade. Men efter seger mot Sydkorea och 1–1 mot Ryssland befann sig plötsligt landet, sensationellt nog, i en åttondelsfinal. 

USA

15. Uppladdningsklippen. Inget land är bättre än USA när det kommer till att mata sina medborgare med triggande videoklipp. Titta bara på det här, till exempel. 


16. Publiken. De kanske inte sjunger högst, men de är flest. Och de älskar att samlas i orimligt stora klungor framför orimligt stora tv-skärmar. 


Kommentera
Kopiera länk
Dela