Svenskarna i kvällens matcher

Lagerbäck gnuggar händerna. Fem svenska utlandsstjärnor spelar i kväll.


I kväll går startskottet av för Champions League. Fast inget svenskt klubblag lyckades kvala in i år heller. Svenska mästarna IFK Göteborg slogs ut mot Basel i sista kvalmatchen. Som en tröst deltar flera svenskstjärnor med sina utlandsklubbar.

Hetast av alla är Zlatan Ibrahimovic i Inter. Han har länge suktat på en CL-titel. Zlatan bär hela laget på sina axlar, kanske mer än i landslaget, då han är de stora matchernas man. Tränaren Mourinho har värvats för att upprepa det han gjorde i Porto – vinna Champions League.

Lagerbäcks favorit Mikael Nilsson har ett svårt jobb framför sig. Det är han som står i backlinjen i Panathinaikos när Zlatan rycker fram mot mål. Nilsson var något träig i de senaste landslagsmatcherna. Mot Zlatan får man inga andra chanser.

Markus Rosenberg får ont med speltid i landslaget. Men i Werder Bremen är han skyttekung. Något annat än målkalas är inte att förvänta mot debutanterna Anorthosis från Cypern. Övertygar Rosenberg i kväll kanske Lagerbäck får upp ögonen för den underskattade anfallaren som petades i EM.

I schweiziska Basel basar Behrang Safari. Hans första europeiska match i Basel-tröjan var när laget kvalade mot IFK Göteborg. Safaris är desvärre avstängd. Hans lag har hemmamatch mot ukrainska Shakhtar Donetsk. Ett hårt arbetande lag som åkte ut i förra årets gruppspel.

Den som har mest att bevisa är PSV Eidenhovens Andreas Isaksson som möter Atletico Madrid. Han bänkades av Svennis i Manchester City. Men Isaksson fått något av en revansch i den holländska klubben. Det har gått bra hittills i ligan. Men i landslaget släppte han in ett onödigt mål i de sista minuterna av kvalmatchen mot Ungern. Atletico har flera vassa anfallare som kan straffa om Isaksson gör en blunder.

Skrivet av:

Senaste nytt

Isak håller Newcastles CL-dröm vid liv

1 timme sedan

Chicago släpper Perry: Oacceptabelt uppträdande

2 timmar sedan
Förra veckan fick han varken träna eller spela med Chicago.

Klart: De kör stafetten i Östersund

igår 17:30
Anna Magnusson, Linn Persson, Elvira Öberg och Hanna Öberg.

Förbundets oro efter skandalen: "Inte acceptabelt"

igår 17:08
Utredningen efter skandalmatchen mellan Södertälje och Djurgården fortsätter. Samtidigt oroas Svenska ishockeyförbundet över det ökande antalet pyrotekniska incidenter på läktarna. Förbundets tävlingschef Magnus Mårtensson kallar det för "oacceptabelt".

Väderkaos kan försena SHL-match

igår 17:06
SHL-mötet mellan Skellefteå och Färjestad ser ut att bli försenat.

Öbergs miljonsuccé: "En trygghet"

igår 16:22
Prispengarna i skidskyttevärldscupen höjdes med 40 procent till förra säsongen. De svenska stjärnorna körde in miljoner. Pengarna är inte största moroten, men de ger en trygghet, säger Hanna Öberg.