Stockholm

Svenskarna i kvällens matcher

Lagerbäck gnuggar händerna. Fem svenska utlandsstjärnor spelar i kväll.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I kväll går startskottet av för Champions League. Fast inget svenskt klubblag lyckades kvala in i år heller. Svenska mästarna IFK Göteborg slogs ut mot Basel i sista kvalmatchen. Som en tröst deltar flera svenskstjärnor med sina utlandsklubbar.

Hetast av alla är Zlatan Ibrahimovic i Inter. Han har länge suktat på en CL-titel. Zlatan bär hela laget på sina axlar, kanske mer än i landslaget, då han är de stora matchernas man. Tränaren Mourinho har värvats för att upprepa det han gjorde i Porto – vinna Champions League.

Lagerbäcks favorit Mikael Nilsson har ett svårt jobb framför sig. Det är han som står i backlinjen i Panathinaikos när Zlatan rycker fram mot mål. Nilsson var något träig i de senaste landslagsmatcherna. Mot Zlatan får man inga andra chanser.

Markus Rosenberg får ont med speltid i landslaget. Men i Werder Bremen är han skyttekung. Något annat än målkalas är inte att förvänta mot debutanterna Anorthosis från Cypern. Övertygar Rosenberg i kväll kanske Lagerbäck får upp ögonen för den underskattade anfallaren som petades i EM.

I schweiziska Basel basar Behrang Safari. Hans första europeiska match i Basel-tröjan var när laget kvalade mot IFK Göteborg. Safaris är desvärre avstängd. Hans lag har hemmamatch mot ukrainska Shakhtar Donetsk. Ett hårt arbetande lag som åkte ut i förra årets gruppspel.

Den som har mest att bevisa är PSV Eidenhovens Andreas Isaksson som möter Atletico Madrid. Han bänkades av Svennis i Manchester City. Men Isaksson fått något av en revansch i den holländska klubben. Det har gått bra hittills i ligan. Men i landslaget släppte han in ett onödigt mål i de sista minuterna av kvalmatchen mot Ungern. Atletico har flera vassa anfallare som kan straffa om Isaksson gör en blunder.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Barnbarnens kärleksfulla ord om Börje Salming: "Min favoritperson någonsin"

Publicerades: 1 timme sedan

Pettersson avgjorde för Vancouver

Publicerades: 1 timme sedan

Guide: Dagens VM-matcher

Publicerades: 2 timmar sedan

Bento avgår efter storförlusten

Publicerades: igår 23:28

Bierhoff avgår efter Tysklands VM-fiasko

Publicerades: igår 23:04

Duplantis vann prestigepris – igen

Publicerades: igår 22:27

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.