Svenskarna i kvällens matcher

Lagerbäck gnuggar händerna. Fem svenska utlandsstjärnor spelar i kväll.


I kväll går startskottet av för Champions League. Fast inget svenskt klubblag lyckades kvala in i år heller. Svenska mästarna IFK Göteborg slogs ut mot Basel i sista kvalmatchen. Som en tröst deltar flera svenskstjärnor med sina utlandsklubbar.

Hetast av alla är Zlatan Ibrahimovic i Inter. Han har länge suktat på en CL-titel. Zlatan bär hela laget på sina axlar, kanske mer än i landslaget, då han är de stora matchernas man. Tränaren Mourinho har värvats för att upprepa det han gjorde i Porto – vinna Champions League.

Lagerbäcks favorit Mikael Nilsson har ett svårt jobb framför sig. Det är han som står i backlinjen i Panathinaikos när Zlatan rycker fram mot mål. Nilsson var något träig i de senaste landslagsmatcherna. Mot Zlatan får man inga andra chanser.

Markus Rosenberg får ont med speltid i landslaget. Men i Werder Bremen är han skyttekung. Något annat än målkalas är inte att förvänta mot debutanterna Anorthosis från Cypern. Övertygar Rosenberg i kväll kanske Lagerbäck får upp ögonen för den underskattade anfallaren som petades i EM.

I schweiziska Basel basar Behrang Safari. Hans första europeiska match i Basel-tröjan var när laget kvalade mot IFK Göteborg. Safaris är desvärre avstängd. Hans lag har hemmamatch mot ukrainska Shakhtar Donetsk. Ett hårt arbetande lag som åkte ut i förra årets gruppspel.

Den som har mest att bevisa är PSV Eidenhovens Andreas Isaksson som möter Atletico Madrid. Han bänkades av Svennis i Manchester City. Men Isaksson fått något av en revansch i den holländska klubben. Det har gått bra hittills i ligan. Men i landslaget släppte han in ett onödigt mål i de sista minuterna av kvalmatchen mot Ungern. Atletico har flera vassa anfallare som kan straffa om Isaksson gör en blunder.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Hirscher siktar på comeback

Mål av Forsberg när Nashville utjämnade

1 timme sedan
Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och Nashville utjämnar därmed serien till 1–1 i matcher.

Florida vann efter galna räddningar

3 timmar sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

idag 04:50
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.