1 av 3
- Foto: Faksimil/SVT
2 av 3
- Foto: Faksimil/SVT
3 av 3
- Foto: Faksimil/SVT

Så nära för Costa Rica – men här är straffen som fick skrällandet att falla

Det här VM:et tar kål på känsliga nerver. Återigen en straffläggning – och den här tog Nederländerna hem det och får möta Argentina i semifinal.


SALVADOR. Nederländerna förde spelet och men Keylor Navas gjorde återigen en fullständigt magisk insats i Costa Rica och räddade flera vassa chanser. När Navas väl inte skyddade målet var ribban och stolparna 27-åringens bästa vän.

Nederländerna hade tre bollar i virket under matchen. Och det var två av Nederländernas största stjärnor som hade chanserna. Wesley Sneijder hade en frispark i stolpen och ett skott i ribban precis mot slutet av förlängningen. Robin van Persie hade ett avslut i straffområdet som nickades upp i ribban.

Men matchen gick till straffar – och där drog Nederländerna det längsta stråt. De som bytte målvakt till Tim Krul till straffläggningen.

AIK:s Celso Borges satte visserligen sin straff men både Bryan Ruiz och Michael Umana missade sin straffar – medan Nederländerna satte alla sina.

Nederländerna mot Argentina i semifinal.

/
/
VM
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

1 timme sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

2 timmar sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

2 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

3 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

3 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.