Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så nära för Costa Rica – men här är straffen som fick skrällandet att falla

- 06/07/2014, 00:50 -
1 av 3

Faksimil/SVT

2 av 3

Faksimil/SVT

3 av 3

Faksimil/SVT

Det här VM:et tar kål på känsliga nerver. Återigen en straffläggning – och den här tog Nederländerna hem det och får möta Argentina i semifinal.

SALVADOR. Nederländerna förde spelet och men Keylor Navas gjorde återigen en fullständigt magisk insats i Costa Rica och räddade flera vassa chanser. När Navas väl inte skyddade målet var ribban och stolparna 27-åringens bästa vän.

Nederländerna hade tre bollar i virket under matchen. Och det var två av Nederländernas största stjärnor som hade chanserna. Wesley Sneijder hade en frispark i stolpen och ett skott i ribban precis mot slutet av förlängningen. Robin van Persie hade ett avslut i straffområdet som nickades upp i ribban.

Men matchen gick till straffar – och där drog Nederländerna det längsta stråt. De som bytte målvakt till Tim Krul till straffläggningen.

AIK:s Celso Borges satte visserligen sin straff men både Bryan Ruiz och Michael Umana missade sin straffar – medan Nederländerna satte alla sina.

Nederländerna mot Argentina i semifinal.