Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

MFF-profilen: Så ser vår drömgrupp och mardrömsgrupp ut

MFF-supportern och SFSU:s ordförande Tony Ernst vill kunna sjunga ut storlagens supportrar.
1 av 4

MFF-supportern och SFSU:s ordförande Tony Ernst vill kunna sjunga ut storlagens supportrar.

© BILDBYRÅN / PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Störst av allt vore om Zlatan och hans PSG fick komma till Stadion.
2 av 4

Störst av allt vore om Zlatan och hans PSG fick komma till Stadion.

© BildbyrŒn - COP 75 - SWEDEN ONLY / Icon Sport

Han skulle gärna vilja möta Liverpool med tanke på deras publik och historia.
3 av 4

Han skulle gärna vilja möta Liverpool med tanke på deras publik och historia.

© BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / Carl Recine

Bayern München ser han också gärna lottas in i deras grupp.
4 av 4

Bayern München ser han också gärna lottas in i deras grupp.

© BildbyrŒn - COP 81 - SWEDEN ONLY / GEPA pictures/ Thomas Bachun

Sport | 28/08/2014 13:49

Sången och gunget i Malmö har knappt lagt sig förrän ett nytt spänningsmoment väntar – grupplottningen till Champions League. Nyheter24 ringde upp MFF-profilen Tony Ernst, 47, som fick ta ut både sin drömlottning och sin mardrömslottning.

Markus Rosenberg, Magnus Eriksson och sedan Markus Rosenberg igen – och resten är historia. Glädjen är enorm i Malmö efter avancemanget till Champions League

Svenska supporterunionens, SFSU, ordförande Tony Ernst är fortfarande lyrisk när Nyheter24 når honom på telefon.

– Det var ju en magisk afton i går. Så kan man nog summera det. 

Mycket av snacket innan den avslutande matchen mot Red Bull Salzburg har handlat om det är bra för svensk fotboll att MFF tar sig till Champions League eller inte. Ernst, som sitter på något av dubbla stolar i frågan, är också tudelad – men han tycker att det är viktigt att påpeka att MFF:s supportrar inte bryr sig om pengarna utan den sportsliga framgången.

"Står inte och hejar för pengar"

– Det här har ju flera parametrar och vinklar (om avancemanget till Champions League). Det snackas ju om pengavinkeln. Det är ju jättebra för Malmö FF så klart men det är ju ingenting som vi supportrar bryr sig om. Jag står ju inte där och hejar för att vi ska få in en massa pengar, säger han och fortsätter:

– Det stora är ju faktiskt matchen och att vi gick till Champions League för att vi var mycket bättre än dem. Det var ju inte så att vi hade ett jävla flytmål som råkade studsa in utan vi är faktiskt värda att gå dit. Det tycker jag är rätt fett. 

SFSU:s ordförande, som tidigare även var ordförande i MFF:s supporterförening, döljer naturligtvis inte att det var extra skönt att hans lag slog ut "köpelaget" Red Bull Salzburg.

"Vi gjorde det här tillsammans"

– Den stora grejen kändes som att det var föreningen Malmö FF – spelarna, ledarna, läktarna – gjorde det här tillsammans. Man kunde känna att spelarna sprang den här extra metern för att vi är en enhet, att det betyder någonting. Medan spelarna i den läskedrycksfabrikanten inte sprang den där extra metern för de får sin lön ändå. 

Vid 17.45 under torsdagen ska Champions League-grupperna lottas vilket många MFF-supportrar väntar på. Frågan är så klart vilka europeiska storlag MFF kommer att ställas mot. Ernst har, trots att han har tagit ut sina dröm- och mardrömsgrupper i faktarutan här intill, svårt att bestämma sig vilka lag som vore roligast kontra bäst för MFF att möta. Kriterierna, som han ser det, är att Skåne-laget ska kunna ta poäng samt att det ska vara bra resor mot lag med en bra publik.

"Fett att åka till Emirates och sjunga ut Arsenals supportrar"

– Vi vill ha någon jävligt häftig resa. Vissa av de här storlagen skulle vi kunna sjunga ut. Samlar vi ihop så kan vi det. Jag förstår att vi inte kan sjunga ut Dortmund eller Galatasaray, det begriper till och med jag, men vissa av de här storlagen, om vi kraftsamlar, kommer vi kunna sjunga ut. Det hade varit fett att kunna åka till Emirates och se Arsenal med 5 000 MFF:are som sjunger ut dem.

Sedan vill han naturligtvis att Zlatan Ibrahimovic ska få möta laget som fostrade honom till den fotbollsspelare han är i dag. 

– Det finns ju en rätt intim historia med den här stan och det här laget med en viss spelare i ett visst Champions League-lag. Det går ju inte riktigt att komma undan Zlatan, det gör det inte. Jag kan knappt tänka mig publiktrycket, biljettrycket om vi lottas mot PSG. Det kommer att vara totalt kaos. Att han får gå in på Stadion i Malmö till tonerna av Champions League-hymnen.