Måndag 14 Jun
Stockholm

Zlatan tillrättavisade Aftonbladet

Svenskstjärnan Zlatan Ibrahimovic ringde upp chefredakör Jan Helin och krävde att artikeln skulle raderas.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Zlatan Ibrahimovic blev upprörd när han läste Aftonbladets artikel. Han greppade telefonluren och ringde till Aftonbladets chefredaktör Jan Helin för att tillrättavisa tidningen. Samme Helin hade tidigare intervjuat svenskstjärnan och basunerat ut sin, enligt honom, goda kontakt med Interspelaren.

Det som retade Zlatan var att Aftonbladet i en artikel skrivit att tillverkaren av den svenskpatenterade push up-kalsongen Frigo gått ut med att fotbollstjärnan fallit för underbyxorna som håller paketet på plats i en särskild ficka.

Det var då Gunnar Holm, vd för Frigo, kommenterade händelsen så här i ett pressmeddelande:

– Det jag är mest stolt över är att Zlatan använder Frigo i stort sett hela tiden, även privat. Jag har själv sett honom använda Frigo i matchsammanhang, vilket syntes när han hoppade upp och nickade. Utöver Zlatan finns även kända hockeyspelare, ryttare, handbollsspelare med flera som älskar Frigo.

Aftonbladet återgav uppgifterna, som visade sig vara bluff. Zlatan ringde upp Helin och förklarade att uppgifterna var fejk. Det fick tidningen att kort därefter radera den från sajten.

– Vi publicerade en faktauppgift som vi senare förstod att det fanns anledning att undra over om den verkligen var korrekt. Därför valde vi helt enkelt att avlägsna den informationen. Konstigare än så var det inte, säger Niklas Bodell, informationschef på Aftonbladet, till Resume.se.

Aftonbladet vägrar att kommentera bakgrunden till varför artikeln togs bort eller hur de upplystes om den felaktiga uppgiften. Zlatans sko- och klädsponsor Nike ska ha varit väldigt angelägen om att svenskstjärnan dementerade uppgifterna om Frigokalsongerna.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela