1 av 5
- Foto: TT Bild/Bildbyrån
Therese Sjögran har över 200 landskamper för Sverige.
2 av 5
Therese Sjögran har över 200 landskamper för Sverige. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
Anders Svensson fick en bil för 146 landskamper.
3 av 5
Anders Svensson fick en bil för 146 landskamper. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
Therese fick ingenting.
4 av 5
Therese fick ingenting. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
Men Zlatan erbjöd henne en cykel.
5 av 5
Men Zlatan erbjöd henne en cykel. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN

Stjärnan fortsatt kritisk till Zlatan efter bilen: "Kanske inte bryr sig"

Therese Sjögran har inte glömt uppståndelsen kring Zlatan Ibrahimovic och Svenska Fotbollsförbundets beteende på Fotbollsgalan.


Therese Sjögran är Sveriges meste landslagsspelare. Trots det fick Anders Svensson en bil och inte Sjögran på Fotbollsgalan 2013. Efter det skämtade Zlatan Ibrahimovic och sa att hon kunde få en cykel med hans autograf på i stället. 

Sedan dess har relationen både mellan damlandslaget och Svenska Fotbollförbundet och även med Zlatan varit minst sagt frostig. Till podcasten Lundh med TV4:s Olof Lundh utvecklar hon tankarna.

– Jag tycker att det är tråkigt att det kommer från en person som honom. För han är den största vi har och det är så många som har honom som förebild, idol, man vill vara som honom, och när han säger en sån grej är det det plötsligt okej att tycka som honom. Att vi är mindre värda och jag är bara värd en cykel. Så det är väldigt olyckligt. Det kom i helt fel läge, säger Therese Sjögran till Lundh.

Zlatan har likt Damlandslaget fått kämpa i motvind, men Sjögran är förvånad över hur lite han verkar kunna relatera till det.

– Jag vet vad han vill få ut av det som händer nu. Eller så kanske han bara säger grejer och kanske inte bryr sig över huvud taget.

Bildkälla: Bildbyrån

Sjögran fortsätter att kritisera Svenska Fotbollförbundet och deras hantering av Zlatan och av Fotbollsgalan, där damerna flera gånger inte fått de hyllningar de förtjänat.

– Det är nog inte många spelare som hade kunnat säga som han sagt utan att det hade hänt någonting. De hade behövt ta tydligare ställning. Jag tycker att de särbehandlar vissa spelare. De är så det ser ut och det är kanske inte det bästa sättet att se på förbundet, säger hon.

Bildkälla: Bildbyrån

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
/
Håller du med?
Tack för din röst!