Hammarby i fritt fall

- 06/10/2008, 22:15 -

Senaste segern kom för snart två månader sen.

Hammarby fortsätter färden i den allsvenska nedförsbacken.

Sju matcher i rad utan seger blev på måndagskvällen åtta.

IFK Göteborg vann med 2–0 (1–0) och segern var hur klar som helst.

Visst jobbade sig Hammarby bättre och bättre in i matchen efter hand, men det blev ändå aldrig mer än "nära".

Väldigt nära till och med, ibland.

Erkan Zengin hade en rökare i insidan av IFK-målvakten Christensens vänstra kryss, före paus. Det var väl att Ullevis mål är stabilt byggda. Men bollen studsade ut, inte in.

Hammarby fick en jobbig start på matchen. Inte bara det att IFK Göteborg och framför allt Tobias Hysén rusade mot mål från alla håll och kanter.

Man tvingades också tänka om i backlinjen sedan José Monteiro rullats ut från Ullevi på bår. Han mötte Pontus Wernbloom i full fart och reste sig inte efter den smällen.

IFK Göteborg öppnade väldigt offensivt och skapade farligheter på inlägg från kanterna. Robin Söder hade ett skott i stolpens insida, Tobias Hysén fick ett läge där det var han, målvakten och ett Hammarbyben. Och på det tog skottet.

Hysén hade då redan spelat fram till IFK Göteborgs 1–0. Han slog bollen snett inåt mitten från höger och där mötte Thomas Olsson direkt. Kristoffer Björklund hade inte en chans och Hammarby kände att det här nog inte skulle bli någon rolig kväll.

- Första halvlek var ömsom vin ömsom vatten för oss, sade Andreas Pettersson, som coachade laget medan en magsjuk Tony Gustavsson satt på Ullevis läktare och tittade på.

- Efter paus var vi riktigt bra de första 15-20 minuterna, men fick aldrig någon utdelning.

Då hade IFK Göteborg problem.

- Hammarby var bra, sade Stefan Rehn, IFK-tränaren.

- Vi var dessutom lite energifattiga, och vi fick jobba oerhört för den här segern.

IFK Göteborg hade flera möjligheter till ökad ledning, inklusive en läcker skarvnick från Pontus Wernbloom och en yttersida av Tobias Hysén i yttersidan av Hammarbymålet.

2–0 kom med knappa kvarten kvar ur röran efter en frispark. Det blev skott på skott, tills Jakob Johansson kunde se bollen rulla förbi Kristoffer Björklund som hamnat i obalans när bollen väl nådde Hammarbys mållinje.

- Vi håller nollan och tar tre poäng, summerade Rehn nöjt.

- Nu tittar vi framåt. (TT)

Skrivet av: