Sundhage mot nytt OS-guld med USA

I somras förde Pia Sundhage USA:s fotbollsdamer till OS-guld. Nu fortsätter hon.


I somras förde Pia Sundhage USA:s fotbollsdamer till OS-guld i Peking.

På måndagen blev det klart att svenskan ska försöka göra samma sak i London 2012.

– Anledningen till att det är så roligt att fortsätta med det här laget är att jag kan se vilken potential det har, sade Sundhage sedan hon hade skrivit på för fyra nya år som förbundskapten för USA.

Pia har visat prov på en stor ledares kvalitéer. Hon är en mycket bra fotbollstaktiker och hon är en vinnare, berömde Sunil Gulati, ordförande i det amerikanska fotbollsförbundet.

– Vi är oerhört glada över ha henne kvar över den kommande perioden med VM och OS.

Sundhage, 48, fick jobbet som förbundskapten i november förra året sedan USA bara tagit brons på VM i Kina. I år har USA under hennes ledning vunnit 32 matcher med OS-finalen mot Brasilien som höjdpunkt. I övrigt blev det två oavgjorda och bara en förlust, mot Norge i första matchen i OS.

– Vi har gjort ett ganska bra jobb så här långt. Men de kommande stegen handlar om att titta på anfallsspelet. Vi måste bli mer oförutsägbara, spela ännu vackrare fotboll och göra fler mål. Med det här lagets vilja, den amerikanska kulturen och det amerikanska sättet att vara, så kan vi lyckas med det de kommande åren, sade Sundhage som gjorde 71 mål på 146 landskamper för Sverige.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!