"Bjärred är MFF:s nye sportchef"

"Patrik Andersson ersätter Hasse Borg i Malmö FF i början av 2009."


MALMÖ. Malmö FF:s supportrar får en tidig julklapp. Klubbprofilen Patrik "Bjärred" Andersson, 37, blir ny sportchef och tar över efter Hasse Borg i början av 2009. MFF:s ordförande Bengt Madsen har läckt uppgiften om att Andersson snart ska ta steget in i organisationen, men det är ännu inte officiellt i vilken roll.

Flera uppgifter pekar på att han blir ny sportchef. Det är bara ett anställningskontrakt som för tillfället delar Andersson i två världar. Klubben och Andersson är överens.

Men huvudpersonen lägger locket på.

– Inga kommentarer i den här frågan. Jag säger bara som jag tidigare sagt att vid rätt tillfälle och med rätt uppgifter vill jag gärna engagera mig i Malmö FF, säger han till Sydsvenskan.

MFF-ledningen har under en längre, med nye vd:n Pelle Svensson, haft återkommande träffar med Patrik Andersson och diskuterat hans framtid. Planen har varit att han en dag skulle ta över sportchefrollen när Hasse Borg lämnar efter många år på posten. Det har bara varit en tidsfråga.

I sin nya roll räknas Andersson få fokusera på det idrottsliga med att formera ett slagkraftigt lag i allsvenskan tillsammans med tränarduon Roland Nilsson/Hans Gren samt modernisera föreningen, som om något år kan bli ett aktiebolag.

Under lördagskvällen förnekade Pelle Svensson att klubben träffat Andersson om dennes framtid i klubben.

– Patrik har en halv fot inne i MFF, men inget är bestämt om en eventuell roll i klubben, säger han till Sydsvenskan.

I dagsläget står Malmö FF inför stora utmaningar. Under nästa år väntas den nya arenan vara färdigställd och det finns förhoppningar om ökande intäkter. Supportrar har på flera fora krävt att Andersson, som hade stora förväntningar på sig när han kom från Barcelona 2004, får en viktigare roll i klubben. Han möttes då av 1 200 åskådare i kombihallen på sin första träning.

2005 lade "Bjärred" fotbollsskorna på hyllan efter flera skadedrabbade år. Han är en av Sveriges bästa mittbackar och har spelat för Borussia Mönchengladbach, Bayern München och Barcelona.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

2 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.

Ett ja och två nej till VM-spel

idag 07:18
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.