Boca kopplade greppet om titeln

Vann mot San Lorenzo – nu väntar Tigre på tisdag.

Den argentinska aperturaligan slutade med tre lag överst i tabellen på samma poäng. De lagen – San Lorenzo, Tigre och Boca Juniors – spelar nu en miniturnering för att kora en mästare.

San Lorenzo, som vann sin första match mot Tigre, tog i går emot Boca Juniors. Vid seger hade San Lorenzo varit mästare.

Storlaget Boca Juniors ville annorlunda i den 30-gradiga värmen. Redan i den fjärde minuten hade Jan Roman Riquelme en farlig frispark. Det dröjde till första halvlekens slutminut innan Lucas Viatri satte 0-1 till gästerna Boca. San Lorenzo kvitterade, men på slutet fick Boca utdelning på sitt spelövertag. Matchen slutade 3-1 till Boca Juniors, som på tisdag kan inleda julfirandet som mästare om de klarar oavgjort eller seger mot Tigre.

Boca Juniors tränare Carlos Ischia var lyrisk efter sgern.

– Spelarna i Boca är de bästa jag har tränat i mitt liv, säger han till Clarn.

Glädjen grumlas något över att storstjärnan Jan Roman Riquelme och colombianen Fabian Vargas missar matchen mot Tigre efter att ha samlat på sig för många gula kort.