Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Manchester är inte stort nog för båda – Rooney måste lämna

- 01/07/2016, 18:02 -
Zlatan ska rädda United!

Zlatan ska rädda United!

Bildbyrån

Zlatan kommer inte behöva putta ut Rooney, han borde lämna United frivilligt. Oavsett vad så har Manchester fått en ny superstjärna. En riktig superstjärna.

Då var alltså nästa destination klar för vår kära Zlatan Ibrahimovic. Manchester blir staden och de röda blir laget.

Vad händer nu med det Manchester United som jag och många andra växte upp med. Pusselbit för pusselbit har ju försvunnit sedan Sir Alex Ferguson tackade för sig. Och nu är det nästan bara Wayne Rooney kvar av det gamla United nu när även Ryan Giggs lämnar Old Trafford.

Zlatan är vad dagens United behöver och det var i det senaste laget som klubben kom på att det var en kortsiktig lösning som kommer rädda klubben.

Klubben försökte se längre med David Moyes och Louis van Gaal. Men nu är det slut med det.

En tränarcirkus har pågått sedan Sir Alexs avsked och har nu slutat med en korttidslösning i form av José Mourinho. Det andas inte United direkt. Framgång och trygghet är nu långt i från en självklarhet i klubben. Det som en gång var klubbens adelsmärke. Mourinho kan nog stanna ett tag men känslan är att han tagits in för att rädda det som räddas kan. Det funkar inte med chansningar längre, nu ska det värvas säkra kort.

Hur blir det då med den där Rooney. Den omskolade anfallaren som blev mittfältare för att han inte levererade. Låter ju inte som en drömspelare i ett lag. Rooney borde nu ha gjort sitt i United. Han har inte kunnat bära laget sen Ferguson lämnade och fyller ingen funktion där Manchester-laget befinner sig just nu.

Känslan är att Rooney fått stanna kvar för att United inte velat släppa vad de en gång var. Den envisheten har nog stjälpt mer än hjälpt.

Fansen och klubben borde släppa honom, det är det bästa för alla parter. Det är dags att gå vidare och med Rooney i laget så blir det svårare. Att han sitter på en enorm lönepost är självklart även det ett argument för att han ska lämna.

United gjorde 49 mål i Premier League förra säsongen. Zlatan startade 28 matcher och stod för 38 mål. Rooney startade 27 matcher och gjorde åtta mål.

Det lär nog funka utan Rooney.

Fansen borde inte oroa sig för att Zlatan puttar ut Rooney, de borde välkomna det. De borde däremot vara oroliga för Marcus Rashfords utveckling. Mourinho har däremot meddelat Rashford att han ingår i hans planer.

Jag tror inte Mourinho ljuger för den lovade talangen. Och jag skulle hellre lära mig av Zlatan än av en avdankad Rooney.

Det United som förut var ett ånglok i den engelska ligan finns inte längre. Men nu är Zlatan-tåget på väg och kan få loket tillbaka på rätt spår. Lokföraren Mourinho borde varna Rooney innan Zlatan kör över honom och blir kungen av Manchester.

Med Zlatan kan klubben bli det United som de allra flesta vill se. En klubb som tävlar om titlar och som kan få lugn och ro för att komma tillbaka till en fin talangutveckling som under Fergusons tid.

Vill du läsa fler krönikor eller nyheter från Nyheter24 så kan du ladda ner vår app.