Lördag 12 Jun
Stockholm

Danmark spelade ut Albanien

Säkrade sin plats i kvaltoppen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Parken i Köpenhamn bubblade av optimism när Danmark slog Albanien 3-0 (2-0) i VM-kvalet - i samma grupp som Sverige.

Hårt kritiserat efter kvalmissarna till VM 2006 och EM 2008 har nu Morten Olsens fotbollslandslag blivit folkets lag igen.

– Alla våra fans vill se oss vinna, och vi visade att vi är ett bra lag. Framför allt spelade vi en förnuftig fotboll, och spelet flöt bra för oss efter den första kvarten då det var lite trevande, sade förbundskaptenen Morten Olsen till danska TV2.

Vågen rullade på läktarna när förre Djurgårdenspelaren Sören Larsen, som spelade från start, sköt in 2-0 i den 37:e minuten. Hans elfte mål på 15 landskamper. Larsen gjorde också två av målen i lördags när Danmark vann i Valleta över Malta med tre mål.

Efter den trevande starten tog danskarna över matchen totalt, och rullade upp det albanska kompakta försvaret med snabba kontringar. Första målet kom efter en halvtimme då vikarierande mittbacken Leon Andreasen satte 1-0 med ett mäktigt skott. Med tio minuter kvar tåade Christian Poulsen in 3-0 i röran framför det albanska målet. Albanien lyckades inte skapa en enda målchans.

Mot Malta och Albanien har Danmark nu gjort sex mål. Det var också en frisk optimism i laget med varierat spel med snabba kontrastötar längs kanterna eller bollar i djupled. Danmark har nu 13 poäng på fem kvalmatcher och leder gruppen före Ungern som har samma poäng efter seger mot Malta med 3-0 på onsdagen.

Danmark har fått bästa starten inför ett fotbollsmästerskap sedan kvalen till VM 1998 och EM 1984.

– Det är en fantastisk bra känsla. Och en bra start, den ger oss trygghet när vi ska till Stockholm i juni och möta Sverige, säger Olsen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela