Bröndby-supportern blev träffad av boll – det visade sig rädda hans liv

- 21/09/2016, 09:56 -
En Bröndbysupporter blev träffad an ev boll. Det visade sig skulle rädda hans liv.

En Bröndbysupporter blev träffad an ev boll. Det visade sig skulle rädda hans liv.

Bildbyrån

Nu visar supportern upp sin tacksamhet mot alla som var där för att rädda hans liv.

Det var för cirka en månad sedan i derbyt mellan Köpenhamnsklubbarna Bröndby och FC Köpenhamn som supportern till Bröndby David Nielsen blev träffad av en boll i huvudet. En träff som skulle visa sig rädda hans liv.

101greatgoals skriver att det var under matchuppvärmningen mellan de båda klubbarna som Bröndbyspelaren Kamil Wilczek råkade skjuta en boll på David. Skottet träffade huvudet och David föll ner på marken. Sjukvårdare och annan personal var snabbt på plats för att hjälpa till.

Nu har supportern skrivit ett känslosamt inlägg i en grupp på Facebook för Bröndby-supportrar där han berättar hur skottet räddade hans liv.

För er som inte kan danska så har David skrivit:

"Hej allihopa. Mitt namn är David och jag är personen som blev träffad av en boll under uppvärmningen inför FC Köpenhamnsmatchen. Jag vill tacka sjukvårdspersonalen, vakterna, all personal och supportrarna som stod nära och för ert snabba agerande, vilket har visat sig ha räddat mitt liv. Jag kan inte beskriva hur tacksam jag är.

Det visade sig att jag hade en tumör i hjärnan och den hade inte hittats om inte Wilczek hade träffat mig, därför är jag så otroligt tacksam för att det här hände, speciellt när det var professionell personal på plats och under operationen. Tack allihopa. Jag är i evig tacksamhetsskuld till er."

Fin historia och det visade sig vara en bra sak att Wilczek inte har världens bästa träffsäkerhet.

Glöm inte att ladda ner vår app.