Komikern skämtade om flygkraschen som tog 71 liv: "Du är en sjuk man"

Adam Rozenbachs är i blåsväder efter att ha twittrat om flygkraschen där det brasilianska fotbollslaget Chapecoenses förlorade nästan hela sitt lag.


Den australienska komikern Adam Rozenbachs är i blåsväder efter en tweet som han skrev efter flygkraschen i Colombia. 71 personer dog och det brasilianska laget Chapecoenses miste 19 av de 22 spelarna som var med på flyget. Inlägget som nu är borttaget löd: "Ett plan som bar ett fotbollslag kraschade i Colombia. De överlevande skrek 'Straff! Straff'".

Omgående fick han kritik för inlägget och enligt Expressen skrev en användare: "Du är en sjuk, sjuk man". Även skribenten James Maw på fotbollsmagasinet Four Four two gav komikern en känga "var det värt att skriva så för fyra likes?".

Bad om ursäkt

I en tweet ursäktade han sig för inlägget och sa att han inte visste omfattningen av vad som hänt.

Ursäkten togs inte emot väl utan personer fortsatte att kritisera komikern. En användare skriver "men eftersom din tweet innehöll "överlevare" så visste du att personer hade dött".

En annan skriver "radera ditt konto, du är slut".

Tre överlevde

Tre spelare ur det brasilianska laget överlevde kraschen, Neo och Alan Ruschel samt reservmålvakten Jakson Ragnar Follmann.

Här kan du se en video på när flygplanet ska ha försvunnit från radarn.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.