Lördag 22 Jan
Stockholm

Ada Hegerberg vann Guldbollen – fick fråga om hon kunde twerka

Ada Hegerberg på scenen efter att ha vunnit guldbollen
Ada Hegerberg vann Guldbollen. Men tyvärr har eftersnacket handlat om något annat än fotboll. Foto: REUTERS/Benoit Tessier/AP Photo/Efrem Lukatsky

Norska fotbollsspelaren Ada Hegerberg är historisk som en första kvinna att vinna Guldbollen. Men på scenen fick hon en opassande fråga.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Igår kväll blev den norska fotbollsspelaren Ada Hegerberg, 23, historisk. Hon blev den första kvinna någonsin som tog hem guldbollen – priset för världens bästa fotbollsspelare – en utmärkelse som manliga spelare har kunnat få sen 1956. 

Men snacket efter prisgalan har handlat mycket om en fråga Hegerberg fick från den franska dj:s Martin Solveig som stod på scenen när Hegerberg fick sitt pris. 

– Du såg innan att jag hade förberett en liten hyllning till Kylian Mbappé, och vi undrar om du kan göra något liknande. Vet du hur man twerkar, frågade då dj:n Martin Solveig. 

– Nej, svarade Hegerberg och såg märkbart obekväm ut samtidigt som hon såg ut att göra ett försök att lämna scenen. Samtidigt kunde tv-tittarna se hur gästerna i publiken såg besvärade ut. 

"Löjlig sexism"

Ada Hegerberg gick sen med på att göra en lite lugnare dans med den franske dj:n. 

Kritiken lät inte vänta på sig. Tennisstjärnan Andy Murray skrev på Instagram att detta var "ännu ett exempel på den löjliga sexismen inom sporten". Han frågade sig också om Luca Modrić, som vann herrarnas guldboll, skulle kunna få en liknande fråga.

”Jag har förklarat för henne”

Efter showen gick den 42-åriga dj:n ut på twitter och skrev ner sina tankar om twerk-frågan. 

”Jag har förklarat för Ada och hon har sagt till mig att hon förstod att det var ett skämt. Jag ber om ursäkt om någon tog illa upp. Grattis till Ada”, twittrade Martin Solveig efter prisutdelningen. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela