Uefacupen: Ukraina sänkte Frankrike

Två franska storlag utslagna i kvartsfinalerna.

Två ukrainska lag slog ut två franska storlag när kvartsfinalerna i Uefacupen avslutades på torsdagen.

Efter 0-0 i första mötet spelade Dynamo Kiev bort Paris Saint Germain med 3-0. Efter Ismael Bangouras ledningsmål i fjärde minuten fick hemmalaget god hjälp av PSG:s målvakt Mickael Landreau på vägen mot segern. Först boxade Landreau in bollen själv då han skulle ta ned en höjdboll och i andra halvlek släppte han en retur som Ognjen Vukojevic slog in till 3-0.

Dynamo Kiev får möta ligakollegan Sjachtar Donetsk i ena semifinalen. Sjachtar hade med sig 2-0 till bortamötet med Marseille och vann även på torsdagen. Fernandinho gav Sjachtar ledningen med 1-0 efter en halvtimmes spel. Marseille, som toppar franska ligan, nådde kvittering, genom Hatem Ben Arfa i 43:e minuten, men sedan tog det stopp. I stället hann Sjachtar med att göra 2-1, genom Luiz Adriano i den tredje tilläggsminuten.

Tidigare skadade Markus Rosenberg satt på bänken då Werder Bremen tog sig vidare till semifinal efter en målrik bortamatch mot Udinese. Bremen vann hemma med 3-1, men redan i halvtid hade Udinese utjämnat och ledde med 3-1. Två mål i andra halvlek säkrade dock Bremens avancemang. I den 60:e minuten gjorde Diego 2-3 på nick. Det var hans andra mål, han missade sedan en straff och chansen till ett hat-trick. Men i den 73: minuten kvitterade Claudio Pizarro.

Manchester City vann hemmareturen mot Hamburg med 2-1, men det räckte inte. Hamburg hade 3-1 från första mötet och gick vidare med 4-3 sammanlagt.

José Paulo Guerrero gav tidigt Hamburg ledningen. En snabb replik på straff, Elano i 17:e minuten, och 2-1 genom Felipe Caicedo i 50:e minuten gav City offensivt bränsle, men Hamburg höll undan.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.