Onsdag 28 Sep
Stockholm

Zlatan: "Jag är som ett vin"

Zlatan fyller 31 på onsdag: "Jag är som ett vin."
1 av 3
Zlatan fyller 31 på onsdag: "Jag är som ett vin.". Foto: AP/SCANPIX
Zlatan vill slå sitt målrekord i år.
2 av 3
Zlatan vill slå sitt målrekord i år. Foto: AP/SCANPIX
Han skickar dessutom en känga till Milan: "De förlorade något."
3 av 3
Han skickar dessutom en känga till Milan: "De förlorade något.". Foto: AP/SCANPIX

35 baljor förra säsongen. Men i Paris Saint-Germain ska målrekordet ryka: "Jag ska slå mitt eget rekord."

Kommentera
Kopiera länk
Dela

PARIS. Ett trött uttryck som gammal är äldst känns – just det – gammalt. Och tur är väl att Zlatan Ibrahimovic inte använder en sådan gammal klichée – även om det väl beskriver hans syn på sig själv. På onsdag möter hans Paris Saint-Germain den portugisiska klubben Porto i Champions League – på samma dag fyller Zlatan 31 år. Men ålder är inget problem för honom.

– Det är en speciell dag. Jag känner mig väldigt ung den dagen. Det är min födelsedag. Jag blir ett år äldre men jag känner mig som ett vin. Ju äldre jag blir desto bättre blir jag. Den dagen kommer jag vara fokuserad på matchen och förhoppningsvis kan matchen ge mig en bra present, säger han i en intervju till Eurosport.

"Ska försöka slå mitt eget rekord"

Med åldern har Zlatan blivit en klassavslutare. Det var först säsongen 2007/2008 i Inter som Zlatan gjorde fler än 20 mål per säsong i sitt klubblag – och sedan har det bara rullat på. Nu vill han göra fler mål i PSG än hans rekordsäsong förra året i Milan.

– Jag gjorde många mål förra säsongen, tror det var totalt 35, den här säsongen ska jag försöka slå mitt eget rekord, säger han samtidigt som han ödmjukt påpekar att det inte är det viktigaste.

– Det är något som är ovanför mitt huvudmål. Mina huvudmål är att vinna troféer med laget.

"Milan förlorade något"

Bitterheten mot Milan och dess ägare skiner fortfarande igenom hos Zlatan. Även om han inte säger det rakt ut slänger han ut små hintar om sitt förra lag.

– Jag tror att det här laget är starkare än Milan. Det var därför jag kom hit. De förlorade något där. Det här laget vinner eller blir bättre med Thiago Silva, mig själv och med de andra kvalitéer som kommer även från andra spelare. Milan förlorade den kvalitén, Paris vann den. Jag tror på Paris dröm, folket bakom Paris och deras dröm som de delar med oss. Vi blir något värt att respektera i Europa och världen över. Men för att verkligen bli ett topplag måste du vinna. Vi har potentialen, kvalitén och alla möjligheter att bli det vi vill bli, säger han till Eurosport samtidigt som Milan-supportrarna suckar om en gammal och numera förlorad dröm. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.