Zlatan Ibrahimovic har blivit vald till årets spelare i Paris Saint-Germain – av supportrarna.
1 av 4
Zlatan Ibrahimovic har blivit vald till årets spelare i Paris Saint-Germain – av supportrarna. - Foto: © Bildbyrån - COP 75 - SWEDEN ONLY / BILDBYRÅN
De kallar honom bland annat för en "rockstjärna" i motiveringen.
2 av 4
De kallar honom bland annat för en "rockstjärna" i motiveringen. - Foto: © Bildbyrån / BILDBYRN
Zlatan vann skytteligan i Frankrike med 11 bollar framför tvåan.
3 av 4
Zlatan vann skytteligan i Frankrike med 11 bollar framför tvåan. - Foto: © BildbyrŒn - COP 75 - SWEDEN ONLY / Vincent MICHEL
Frågan är om ägaren Nasse Al Khelaifi får behålla honom i laget efter säsongen?
4 av 4
Frågan är om ägaren Nasse Al Khelaifi får behålla honom i laget efter säsongen? - Foto: © BildbyrŒn - COP 75 - SWEDEN ONLY / BILDBYRN

"Rockstjärnan" Zlatan årets spelare i PSG

Skytteligarevinnare och förde Paris Saint-Germain till deras första ligatitel på 19 år. Självklart blev Zlatan Ibrahimovic vald till årets spelare i PSG – när supportrarna själva fick välja:"Hans prestation för fansen var värdig en rockstjärna".


Skytteligan i Ligue 1

1. Zlatan Ibrahimovic, Paris Saint-Germain med 30 mål.

2. Pierre-Emerick Aubameyang, Saint-Etienne med 19 mål.

2. Dario Cvitanich, Nice med 19 mål.

4. Bafetimbi Gomis, Lyon med 16 mål.

5. Anthony Modeste, Bastia med 15 mål.

5. Jérémie Aliadiere, Lorient med 15 mål.

5. Wissam Ben Yedder, Toulouse med 15 mål. 

Zlatan Ibrahimovic var tungan på vågen för Paris Saint-Germain den här säsongen. Med 30 mål i ligan var han överlägsen skytteligavinnare och förde det nykomponerade laget till en säker serieseger i Ligue 1. Det första guldet på 19 år. 

Nu får han supportrarnas bekräftelse och kärlek – trots att ständiga flyttrykten cirkulerar kring den 31-årige superstjärnan.

I en öppen omröstning på Paris Saint-Germains hemsida valdes Zlatan till årets spelare i laget, med 25 procent av rösterna. Blaise Matuidi och Javier Pastore tog andra- respektive tredjeplatsen.

Man skräder inte heller med orden på PSG:s hemsida om den långe anfallaren.

"En presentation värdig en rockstjärna"

"Hans presentation för fansen var värdig en rockstjärna och spelaren levde omedelbart upp till sitt namn med två mål i sin allra första match mot Lorient", skriver de och fortsätter:

"Han avslutade ett produktivt 2012 med ett hattrick mot Valenciennes och stannade efter första halvan av säsongen på 'Zlatan-esqua" 18 mål och med titeln som höstens mästare. Och 2013 bjöd på mer av samma sak. Han slutade 11 mål före skytteligetvåan Pierre-Emerick Aubameyang från Saint-Etienne. Det var en fantastisk säsong från målmaskinen", skriver de på hemsidan.

Räcker lockropen för att få kungen av Paris att stanna i den franska huvudstaden? 

/
/
/
PSG
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

1 timme sedan

Stark högt upp i Texas

2 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?