Zlatan Ibrahimovic får en annan roll i PSG nu när Edinson Cavani har anslutit till miljardbygget.
1 av 5
Zlatan Ibrahimovic får en annan roll i PSG nu när Edinson Cavani har anslutit till miljardbygget. - Foto: Bildbyrån
Enligt den förre sportchefen Leonardo kommer Zlatan att få gå ner i banan.
2 av 5
Enligt den förre sportchefen Leonardo kommer Zlatan att få gå ner i banan. - Foto: © BILDBYRÅN / Carl Sandin
Leonardo blev avstängd i tolv månader för att ha attackerat en domare och valde därför att lämna PSG.
3 av 5
Leonardo blev avstängd i tolv månader för att ha attackerat en domare och valde därför att lämna PSG. - Foto: Amandine Noel / Icon Sport/ Bildbyrån
Cavani kommer att bli den som får agera nummer nio.
4 av 5
Cavani kommer att bli den som får agera nummer nio. - Foto: © Bildbyrån - COP 7 - SWEDEN ONLY / BILDBYRÅN
Cavani som PSG köpte för 559 miljoner kronor.
5 av 5
Cavani som PSG köpte för 559 miljoner kronor. - Foto: © BildbyrŒn - COP 75 - SWEDEN ONLY / BILDBYRN

Nu blir Zlatan mittfältare i Paris Saint-Germain

Skytteligavinnare förra säsongen. Men med Edinson Cavani nu kan Zlatan Ibrahimovic, 31, få en ny roll i Paris Saint-Germain:– Längst fram kommer nu Cavani att spela, säger före detta sportchefen Leonardo till Le Parisien.


PSG:s nyförvärv

Marquinhos (från Roma för 280 miljoner kronor), Lucas Digne (från Lille för 130 miljoner kronor) och Edinson Cavani (från Napoli för 559 miljoner kronor)

PARIS. För runt tre veckor sedan valde den före detta sportchefen Leonardo och Paris Saint-Germain att gå skilda vägar. Det på grund av den årslånga avstängningen han fick efter att ha axeltacklat domaren Alexandre Castro efter PSG:s 1–1-match mot Valenciennes i början av maj.

Men Leonardo har ändå hunnit med att göra sitt avtryck på PSG inför nästa säsong under sommaren. Han har värvat in spelare som Marquinhos, Lucas Digne och framför allt Edinson Cavani

"Saknade en anfallare i boxen"

Varav den sistnämnde kommer att tvinga Zlatan Ibrahimovic att ändra roll i miljardbygget enligt Leonardo. 

– Cavani och Ibrahimovic kompletterar varandra. "Ibra" är stor och stark, men han kan spela på mittfältet och skapa chanser. Längst fram kommer nu Cavani att spela. Om man kollar tillbaka på förra säsongen klev "Ibra" ofta ner i plan för att vara kreativ, och vi saknade en anfallare i boxen för att ta emot, säger han till Le Parisien.

Att Zlatan kommer att ändra roll tror Leonardo inte kommer att vara negativt för laget – utan snarare tvärtom. Han höjer upp PSG:s offensiv till skyarna. 

"Bäst offensiv i världen"

– Att ha Serie A:s skyttekung (Cavani) och skyttekungen i Ligue 1 (Zlatan) i samma lag är fantastiskt. Speciellt när du runt dem har spelare som Lucas, Pastore, Menez och Lavezzi. PSG har den bästa offensiven i världen med de sex elementen.

Förra säsongen tog sig PSG till kvartsfinal i Champions League där Barcelona blev en för hård nöt att knäcka. Men inom snar framtid är tanken att de franska ligamästarna, med nye tränaren Laurent Blanc vid rodret, ska gå hela vägen i klubblagsfotbollens mest ärofyllda turnering. 

– Laget vann ligatiteln i fjol efter 19 års torka. Blanc måste fortsätta vinna. Målet är att vinna Champions League inom tre-fyra år, säger Leonardo till Le Parisien

/
/
/
/
PSG
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

3 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.