Frankrike har spioner överallt – nu kan Zlatan dubbelbestraffas

- 27/03/2015, 11:25
Zlatan på presskonferensen.
1 av 4

Zlatan på presskonferensen.

TT Bild

Zlatan på träning.
2 av 4

Zlatan på träning.

TT Bild

Zlatan.
3 av 4

Zlatan.

TT Bild

Zlatan.
4 av 4

Zlatan.

TT Bild

Zlatan Ibrahimovic må vara i ett annat land, men den franska ligans diciplinnämnd har spioner överallt.

STOCKHOLM. Efter Zlatan Ibrahimovic utspel mot Frankrike och den franske domaren Lionel Jaffredi för två veckor sen kan nu ha tagit en ny vändning.

Idrottsministern Patrick Kanner krävde en ursäkt från Zlatan, och svensken bad om ursäkt direkt i en video gjord av klubben.

– Det var inte menat till folket. Jag var arg när jag sa det. Om någon blev förolämpad eller tog det på fel sätt ber jag om ursäkt, sa Zlatan till PSG-TV.

Bildkälla: TT Bild

Zlatan ska hur som helst bli straffad för sitt uttalande, och franska ligans diciplinkommitté har ännu inte bestämt straffet. Nu kan Zlatan ha gjort det hela värre. På presskonferensen i samband med landslagssamlingen i Stockholm visade svensken nämligen ingen ånger för sina handlingar, utan gick snarare till attack igen.

"Domaren straffas inte"

– Jag var helt under kontroll, det spelar ingen roll om de filmar eller inte. Frågan är varför jag blev arg, det är det ingen som diskuterar. Vi straffas. Han straffas inte, sa Zlatan på presskonferensen.

Enligt L'Equipe varierar straffet beroende på hur mycket ånger man visar till de handlingar som ska bestraffas, något som Zlatan inte riktigt gjorde på presskonferensen, och avstängningen kan därför bli längre än det var tänkt innan. Enligt den franska tidningen kan han få fyra matchers avstängning nu.

Borde Zlatan bli avstängd?