Hur kommer det gå för nykomlingar Reading i år? Nyheter24 tippar de på 16:e plats.
1 av 5
Hur kommer det gå för nykomlingar Reading i år? Nyheter24 tippar de på 16:e plats. - Foto: SCANPIX
Norwich kom överraskande på en tolfte plats i Premier League förra säsongen. Den här gången slutar de precis ovanför strecket.
2 av 5
Norwich kom överraskande på en tolfte plats i Premier League förra säsongen. Den här gången slutar de precis ovanför strecket. - Foto: SCANPIX
Den nye tränaren Michael Laudrup får svårt att hålla kvar Swansea efter att Joe Allen och Gylfi Sigurdsson har lämnat klubben. 18:e plats tippar Nyheter24.
3 av 5
Den nye tränaren Michael Laudrup får svårt att hålla kvar Swansea efter att Joe Allen och Gylfi Sigurdsson har lämnat klubben. 18:e plats tippar Nyheter24. - Foto: SCANPIX
Wigan har spelat i Premier League i åtta säsonger i rad. Men nu är det slut på det. Förlusten av Hugo Rodallega blir för tufft och de slutar nästsist i tabellen.
4 av 5
Wigan har spelat i Premier League i åtta säsonger i rad. Men nu är det slut på det. Förlusten av Hugo Rodallega blir för tufft och de slutar nästsist i tabellen. - Foto: SCANPIX
Jumbo blir dock nykomlingarna Southampton. De har helt enkelt ett för dåligt lag på den här nivån.
5 av 5
Jumbo blir dock nykomlingarna Southampton. De har helt enkelt ett för dåligt lag på den här nivån. - Foto: SCANPIX

Inför ligastarten – så slutar Premier League

Tre dagar kvar till premiären i Premier League. Men Nyheter24 vet redan hur Premier League slutar. I dag tippar vi platserna 16 till 20.


Nyheter24:s sluttabell

16. Reading

17. Norwich

----

18. Swansea

19. Wigan

20. Southampton

16: Reading. Ja, den ryske miljärdären Anton Zingarevich har köpt klubben. Och ja, han verkar för en gångs skull vara en äkta supporter till laget han äger (han följde Reading redan som 16-årig student). Men var är värvningarna? 

Att Blackburn- och Wiganbekante gamlingen Jason Roberts värvades i januarifönstret räcker inte. Newcastles Danny Guthrie är visserligen också en habil värvning men knappast någon spelare som bär ett lag. 

Om det inte vore för Zingarevich hade de varit under strecket. För går det snett fram till 2013-års januarifönster, då kommer ryssen att värva. Var så säkra. Men än har inte nykomlingen och Championship-vinnaren Reading ett lag att lita på i Premier League.

17: Norwich. Med Grant Holt i spetsen hade förra årets nykomlingar Norwich en framgångsrik säsong och slutade tolva. Kanariefåglarna har samma ryggrad som förra året och har dessutom spetsat till laget med några hyggliga värvningar för den här nivån i tabellen. Bland annat Sunderlands Michael Turner och Leeds  frisparks- och straffskytt Robert Snodgrass.

Men det är inte direkt ett stjärnspäckat lag som Paul Lamberts efterträdare Chris Hughton har att leka med i år. Kommer Holt, som ville lämna i våras men sedan drog tillbaka sin transferansökan, att bära kanariefåglarna även i år? 

----

18: Swansea. Wales-laget tog hela Premier League med storm med sin anfallsglada fotboll förra året och slutade på elfte plats i sin debutsäsong. Men historiskt sett är andra säsongen för en nykomling i Premier League den tuffaste. 

Minns bara Ipswich Town när de missade Champions League-platsen med tre poäng som nykomlingar 2000/2001 för att sedan åka ur året efter. Nu har dessutom Brendan Rodgers lämnat rodret för den fortfarande ganska orutinerade tränaren Michael Laudrup. Lägg därtill att lagets bästa spelare förra säsongen Joe Allen och Hoffenheim-lånet Gylfi Sigurdsson har gått till Liverpool respektive Tottenham. Laudrup måste var lika magisk som tränare som han var som spelare för att Swansea ska lyckas rädda ett nytt kontrakt.

19: Wigan. Otroligt nog är det åttonde (ja, det är sant) ligastarten i rad i Premier League för Wigan. De ska inte höra hemma i engelska högstaligan men på ett imponerande sätt har de lyckats hanka sig kvar år efter år. Men i år är det slut på det roliga. 

Har ens tränaren Roberto Martinez motivationen för att rädda kvar Wigan? Liverpool var en hårsmån från att signa managern i somras men till slut valde de Brendan Rodgers i stället. Även Aston Villa jagade spanjoren. Visst, han stannade kvar i klubben, men vad tycker spelarna och fansen om att han var och träffade Liverpools ägare John W Henry i USA?

Klubbens stora stjärna Hugo Rodallega har även lämnat det sjunkande skeppet för Fulham. Det blir inget nionde raka år i Premier League på DW Stadium för Wigan.

20: Southampton. Det var sju år sedan Harry Redknapp, med Anders Svensson i laget, körde klubben i botten. Då åkte de ur Premier League och på grund av sina ekonomiska problem fick de börja om i League one med tio minuspoäng. 

På två säsonger har klubben avancerat upp i två ligor och I våras slutade de tvåa i Championship. De är med andra ord äntligen tillbaka i finrummet. Men de stora grabbarna är fortfarande för stora för The Saints. 

AIK:s före detta mittback Jos Hooiveld och hans lag kommer få det jobbigt i världens bästa fotbollsliga. Har du koll på nyckelspelarna Kelvin Davis, Guly do Prado och nyförvärvet från Rangers Steven Davis? I så fall spelar du nog alldeles för mycket Football Manager – och det håller inte i verkligheten.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!