Sebastian Larssons Sunderland kan få det tufft i Premier League den här säsongen. Nyheter24 tippar Sunderland på 15:e plats i tabellen.
1 av 5
Sebastian Larssons Sunderland kan få det tufft i Premier League den här säsongen. Nyheter24 tippar Sunderland på 15:e plats i tabellen. - Foto: Lee Smith/Bildbyrån
Nykomlingarna West Ham är i Premier League för att stanna och slutar på 14:e plats. Kevin Nolan är en mycket viktig kugge i laget.
2 av 5
Nykomlingarna West Ham är i Premier League för att stanna och slutar på 14:e plats. Kevin Nolan är en mycket viktig kugge i laget. - Foto: SCANPIX
För några säsonger sedan var Gabriel Agbonlahor en av Premier Leagues hetaste spelare. Men i år är han lika iskall som resten av Aston Villa som slutar på 13:e plats.
3 av 5
För några säsonger sedan var Gabriel Agbonlahor en av Premier Leagues hetaste spelare. Men i år är han lika iskall som resten av Aston Villa som slutar på 13:e plats. - Foto: SCANPIX
Alla kan Rory Delaps inkast och Stokes simpla spelstil numera. Men de har fortfarande ett mycket bra försvar och slutar på tolfte plats i Premier League.
4 av 5
Alla kan Rory Delaps inkast och Stokes simpla spelstil numera. Men de har fortfarande ett mycket bra försvar och slutar på tolfte plats i Premier League. - Foto: SCANPIX
Clint Dempsey vara eller icke vara är livsviktigt för Fulham – som slutar på elfte plats i Premier League.
5 av 5
Clint Dempsey vara eller icke vara är livsviktigt för Fulham – som slutar på elfte plats i Premier League. - Foto: SCANPIX

Så slutar Premier League – platserna elva till 15

Två dagar kvar till premiären i Premier League. Men Nyheter24 vet redan hur ligan slutar. I dag tippar vi platserna elva till 15.


Nyheter24:s sluttabell

11: Fulham

12: Stoke

13: Aston Villa

14: West Ham

15: Sunderland

16. Reading

17. Norwich

----

18. Swansea

19. Wigan

20. Southampton

15: Sunderland. Hur ska det gå för Sebastian Larssons Sunderland? Det är den stora frågan. Målskytten Asamoah Gyan har lämnat för oljemiljoner i Förenade Arabemiraten och ersättaren är Louis Saha. Saha är ofta (läs: alltid) skadad och det var några år sedan han gjorde 20 mål per säsong. 

Nej, det finns inte mycket som talar för att Martin O'Neill har ett lag som håller sig levande med mycket mer än en näsborre ovanför ytan. Med sina frisparkar och sin inläggsfot är Larsson obevekligen lagets viktigaste spelare. Men om han inte gör målen själv – vem ska då göra dem? 

Framtiden ser inte ljus ut för Sunderland och de kan mycket väl bli inblandade i bottenstriden den här säsongen. 

14: West Ham. Nykomlingen West Ham blir det sjätte London-laget i Premier League. Att tippa tuggummifradgande Sam Allardyces lag på 14:e plats är visserligen lite av en chansning. Men just Allardyces kunskaper att hålla ett bottenlag i Premier League flytande är mycket stora. Han tog upp Bolton till säsongen 2001/2002 och gjorde laget till ett stabilt Premier League-lag innan han lämnade 2007. 

Allardyce har naturligtvis även sett till att hans favoritspelare har kommit till West Ham. De har visserligen tappat Robert Green som – likt en svängdörr åker fram och tillbaka i det engelska landslaget – men de har ersatt honom med Allardyce älskling Jussi Jääskeläinen. Dessutom har West Ham Boltons förre kapten Kevin Nolan sedan tidigare.

Lägg därtill de erfarna nyförvärven James Collins och Alou Diarra. West Ham är tillbaka i Premier League för att stanna.

13: Aston Villa. För ett par år sedan hade Villa Gabriel Agbonlahor (fortfarande kvar men gjorde inte ett rätt förra säsongen), Ashley Young och Stewart Downing (då han faktiskt producerade framåt) i toppform. 

Då missade laget precis Europaspel. Nu känns den nye tränaren Paul Lamberts mannar iskalla. Förra säsongen klarade Villa precis kontraktet och de har aldrig varit så dåliga på hemmaplan.

Det ser tyvärr inte mycket bättre ut den här säsongen. Nyförvärven Ron VlaarMatthew LowtonKarim El Ahmadi och Brett Holman ger en liten fingervisning om klubbens målsättning – och det är inte något Europaspel som hägrar i horisonten.

12: Stoke. Tony Pulis lag sjönk som en sten i tabellen i våras. Efter fyra säsonger verkar motståndarlagens tränare ha läst Stokes långa-bollar-på-Bengt-spel. Alla lag vet att Rory Delap kastar inkast lika hårt och långt som Cristiano Ronaldo sparkar. 

Alla lag vet att Stoke kommer göra max tio spelmål den här säsongen. Och alla lag vet att det bara blir ett mål – åt det ena eller det andra hållet – i Stokes matcher. Likt både Sunderland och Aston Villa står allting väldigt stilla i Stoke. 

Men skillnaden är att Stoke har ett försvar med Matthew Upson, Ryan Shawcross och Robert Huth

I brist på konkurrens kommer Stoke sluta tolva i Premier League den här säsongen.

11: Fulham. Martin Jol är väldigt beroende av hur framtiden ser ut för Clint Dempsey och Moussa Dembele. Båda jagas av andra klubbar och har större ambitioner än att ligga i mittenskiktet av Premier League. Det är med andra ord fortfarande väldigt oklart hur saker och ting kommer te sig för Fulham i årets säsong. 

De har visserligen värvat Hugo Rodallega från Wigan men de har också tappat spelare som Andy Johnson, Danny Murphy och Pavel Pogrebnyak. Hur ska de fylla tomrummet efter dem? 

Oavsett har London-laget en spelartrupp för att bibehålla positionerna kring tiondeplatsen. Efter några år i Premier League har Martin Jol lärt sig den hårda vägen hur ligan funkar och vet exakt hur han ska få ut det bästa av sitt spelarmaterial.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!