Lördag 31 Jul
Stockholm

Så slutar Premier League – platserna sex till tio

10. Med smarta nyförvärv som exempelvis Manchester Uniteds Ji-Sung Park kommer Queens Park Rangers överraska och sluta på en tionde plats i år.
1 av 5
10. Med smarta nyförvärv som exempelvis Manchester Uniteds Ji-Sung Park kommer Queens Park Rangers överraska och sluta på en tionde plats i år. Foto: SCANPIX
9. West Bromwich Albion har ett väldigt starkt anfall med Peter Odemwingie i spetsen och frågan är om ens Markus Rosenberg tar en ordinarie plats?
2 av 5
9. West Bromwich Albion har ett väldigt starkt anfall med Peter Odemwingie i spetsen och frågan är om ens Markus Rosenberg tar en ordinarie plats?. Foto: SCANPIX
8. Everton har tappat både Tim Cahill och Jack Rodwell inför den här säsongen men David Moyes styr Merseyside-laget mot ännu en fin placering 2012/2013.
3 av 5
8. Everton har tappat både Tim Cahill och Jack Rodwell inför den här säsongen men David Moyes styr Merseyside-laget mot ännu en fin placering 2012/2013. Foto: SCANPIX
7. Newcastle har fått behålla stommen i succélaget från förra säsongen och kommer sluta på en fin sjunde placering i år. Inte illa för förra säsongens nykomlingar.
4 av 5
7. Newcastle har fått behålla stommen i succélaget från förra säsongen och kommer sluta på en fin sjunde placering i år. Inte illa för förra säsongens nykomlingar. Foto: SCANPIX
6. Brendan Rodgers är en intressant ny tränare för Liverpool men än har inte laget musklerna för att konkurrera med den yttersta toppen i Premier League.
5 av 5
6. Brendan Rodgers är en intressant ny tränare för Liverpool men än har inte laget musklerna för att konkurrera med den yttersta toppen i Premier League. Foto: SCANPIX

I morgon drar Premier League igång. Men Nyheter24 vet redan hur ligan slutar. I dag tippar vi platserna tio till sex.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Nyheter24:s sluttabell

6: Liverpool

7: Newcastle

8: Everton

9: West Bromwich Albion

10: Queens Park Rangers

11: Fulham

12: Stoke

13: Aston Villa

14: West Ham

15: Sunderland

16. Reading

17. Norwich

----

18. Swansea

19. Wigan

20. Southampton

10. Queens Park Rangers. Tränaren Mark Hughes har värvat klokast av alla i Premier League. Förra säsongen kravlade sig Q.P.R kvar med en 17:e plats i ligan – men i år ser laget betydligt starkare ut. Hughes har värvat en smart mix av rutin och ungdomlig naivitet. Framför allt blir det intressant att se vad United-importerna Ji-Sung Park och Fabio da Silva (på lån) kan uträtta i Q.P.R. 

Men även den ständigt revanscherande målvakten Robert Green (ingen engelsman glömmer när han hade smörjt in handskarna med olja i VM 2010 och släppte in Clint Dempseys enkla skott) kommer bli ett bra tillskott i Hughes trupp.

Visst, slutar Q.P.R tia i Premier League i år är det en stor skräll – men det är långt ifrån omöjligt. 

9. West Bromwich Albion. Tidigare år har W.B.A gått likt en svängdörr fram och tillbaka i ligasystemet mellan Premier League och Championship. Men tränare Steve Clarke har stabiliserat West Bromwich och de har blivit ett mittenlag i Premier League. Vilket är lättare sagt än gjort. 

Men med en stark defensiv (Jonas Olsson någon?) och ett förvånansvärt giftigt anfall kommer storlagen få det svårt på The Hawthorns den här säsongen. 

Det kommer bli oerhört intressant att se var Markus Rosenberg kommer få plats någonstans på planen. Det kan bli tufft att konkurrera ut Peter Odemwingie och Romelu Lukaku i anfallet.

8. Everton. Hur kommer Merseyside-laget, som faktiskt slutade ovanför lokalkonkurrenten Liverpool förra säsongen, ta förlusterna av Tim Cahill och Jack Rodwell? Det är det största frågetecknet i Everton. 

De har visserligen förstärkt laget med nygamla Steven Pienaar från Tottenham men det är en spelare som har sett sina bästa år på fotbollsplan. Men Everton har en kontinuitet som få andra lag i Premier League. Framför allt ska de vara tacksamma för att Tottenham signade André Villas Boas i stället för David Moyes

Moyes har suttit vid rodret i tio år nu och lyckas alltid oerhört bra med spelarmaterialet i Everton – karln är närmast ett geni och Everton kommer göra en fullt godkänd säsong även 2012/2013. Sedan får man inte glömma att Nickica Jelavic kommer fortsätta producera mål framåt.

7. Newcastle United. Förra årets succélag Newcastle har (hittills?) fått behålla alla sina profiler i laget. Många pratar om Papiss Cissé och Demba Ba men Nyheter24 vill framföra franska landslagets defensiva mittfältare Yohan Cabaye som lagets viktigaste spelare. 

I Cabaye har Newcastle en innermittfältare som håller världsklass och han är troligen ligans bästa spelare på sin position. 

Newcastle har dessutom värvat den mycket intressanta holländska landslagsmannen Vurnon Anita från Ajax. 

Alan Pardews magiska fingrar när det kommer till värvningar kommer att hålla i sig även den här säsongen. Men kampen om Europaplatserna i Premier League är hård – och riktigt dit når inte Newcastle.

6. Liverpool. Ägaren John W Henry har redan gått ut och sagt att klassiska Liverpool inte går för Premier League-titeln i år. Snacka om att säga det alla redan visste. Liverpool har ett för dåligt lag för att slåss med de stora grabbarna i toppen. 

Den nye tränaren Brendan Rodgers och nyförvärvet Fabio Borini känns visserligen spännande men det kommer inte att räcka för någon topplacering redan den här säsongen.

Men lyckas Liverpool locka till sig antingen (eller båda två) Nuri Sahin eller Clint Dempsey ser laget betydligt mer slagkraftigt ut. 

De kan roffa åt sig en Europa League-plats men Champions League är för långt borta.

Om Luis Suarez lägger Evra-gate bakom sig kommer han bli sylvass i skytteligan i år. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela