Onsdag 28 Sep
Stockholm

Evertons handsseger i uppstickarmatchen

Fellaini fortsätter att spela fantastisk fotboll för sitt Everton.
Fellaini fortsätter att spela fantastisk fotboll för sitt Everton. Foto: Paul Currie/Bildbyrån

Marouane Fellaini har inlett säsongen lysande. På lördagen fick årets överraskning Swansea se sig besegrade av Everton, en match där Fellaini var dominant.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Matchfakta:

0-1 Victor Anichebe (21)

0-2 Kevin Mirallas (43)

0-3 Marouane Fellaini (82)

SWANSEA. Efter att ha förlorat två mål på felaktiga domslut i matchen mot Newcastle är Everton tillbaka. Och lagets nyckelspelare Marouane Fellaini fortsätter att spela strålande fotboll. På lördagen stod Swansea för motståndet, ett lag som inför matchen förlorat en match i årets Premier League. Everton visade dock direkt vilka det var som höll i dirigentpinnen på dirigentpinnen.

I 21:a minuten bröstade Fellaini ner bollen i straffområdet, med lite hjälp av armen lyckades han få fram bollen till Victor Anichebe som enkelt kunde sätta dit 1-0 till sitt Everton. Målet skulle dömas bort, men i och med oturen som Everton hade i matchen mot Newcastle kanske det inte var mer än rätt med en liten återbetalning från domarna. Swansea var ganska bleka, lagets stjärna den här säsongen Michu fick inte många bollar mot sig. När laget väl fick skott på mål stod Tim Howard i vägen för skotten.

Rött kort för Dyer

I halvtid var ställningen 2-0 till Everton efter att Everton gjort mål på ett mönsteranfall som började hos Phil Neville nere vid egen hörnflagga och som slutade Kevin Mirallas fot efter att Steven Pienaar spelade in bollen centralt i anfallszon. 

I andra halvlek fortsatte motgångarna för Swansea. Inte nog med att Nathan Dyer blev utvisad efter att ha fått sitt andra kort på tre minuter så fick även planens dominant skriva in sig i målprotokollet, Marouane Fellaini. Belgaren bär just nu Everton på sina axlar. Tidigare i veckan dementerade han uttalanden om att han skulle vara på väg att lämna Everton. 

– Jag är lycklig i Everton och vår inledning av säsongen har varit bra. Jag är redo att spela här resten av säsongen så att vi kan uppnå våra mål, sa Fellaini till Mirror.

Det lär bli ett intressant transferfönster för Fellaini om säsongen för honom fortsätter såhär. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.