Fellaini fortsätter att spela fantastisk fotboll för sitt Everton.
Fellaini fortsätter att spela fantastisk fotboll för sitt Everton. - Foto: Paul Currie/Bildbyrån

Evertons handsseger i uppstickarmatchen

Marouane Fellaini har inlett säsongen lysande. På lördagen fick årets överraskning Swansea se sig besegrade av Everton, en match där Fellaini var dominant.


Matchfakta:

0-1 Victor Anichebe (21)

0-2 Kevin Mirallas (43)

0-3 Marouane Fellaini (82)

SWANSEA. Efter att ha förlorat två mål på felaktiga domslut i matchen mot Newcastle är Everton tillbaka. Och lagets nyckelspelare Marouane Fellaini fortsätter att spela strålande fotboll. På lördagen stod Swansea för motståndet, ett lag som inför matchen förlorat en match i årets Premier League. Everton visade dock direkt vilka det var som höll i dirigentpinnen på dirigentpinnen.

I 21:a minuten bröstade Fellaini ner bollen i straffområdet, med lite hjälp av armen lyckades han få fram bollen till Victor Anichebe som enkelt kunde sätta dit 1-0 till sitt Everton. Målet skulle dömas bort, men i och med oturen som Everton hade i matchen mot Newcastle kanske det inte var mer än rätt med en liten återbetalning från domarna. Swansea var ganska bleka, lagets stjärna den här säsongen Michu fick inte många bollar mot sig. När laget väl fick skott på mål stod Tim Howard i vägen för skotten.

Rött kort för Dyer

I halvtid var ställningen 2-0 till Everton efter att Everton gjort mål på ett mönsteranfall som började hos Phil Neville nere vid egen hörnflagga och som slutade Kevin Mirallas fot efter att Steven Pienaar spelade in bollen centralt i anfallszon. 

I andra halvlek fortsatte motgångarna för Swansea. Inte nog med att Nathan Dyer blev utvisad efter att ha fått sitt andra kort på tre minuter så fick även planens dominant skriva in sig i målprotokollet, Marouane Fellaini. Belgaren bär just nu Everton på sina axlar. Tidigare i veckan dementerade han uttalanden om att han skulle vara på väg att lämna Everton. 

– Jag är lycklig i Everton och vår inledning av säsongen har varit bra. Jag är redo att spela här resten av säsongen så att vi kan uppnå våra mål, sa Fellaini till Mirror.

Det lär bli ett intressant transferfönster för Fellaini om säsongen för honom fortsätter såhär. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

2 timmar sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

3 timmar sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

3 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

3 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.