Fernando Torres gjorde ett av Chelseas två mål.
Fernando Torres gjorde ett av Chelseas två mål. - Foto: Bildbyrån
John Terry spelade bra trots att han har en avstängning hängandes över sig.
John Terry spelade bra trots att han har en avstängning hängandes över sig. - Foto: Bildbyrån

Chelsea rycker i toppen

Det var ett självsäkert och stabilt Chelsea som slog Arsenal med 2-1 på Emirates. Chelsea gör nu ett litet ryck i tabelltoppen.

LONDON. Efter en något sömnig inledning fick Fernando Torres inleda målskyttet när han stötte in bollen bakom Arsenals tredjekeeper Vito Mannone. Arsenal, som fram tills målet såg ut att ha kontroll över matchen, förlorade lite av sitt spel och Torres var fri med Mannone bara några minuter efter målet men missade den gången.

Arsenal åt sig tillbaka in i matchen och kunde kvittera genom Gervinho i den 42:a minuten. Men i den andra halvleken satte Juan Mata en frispark som Mannone borde ha räddat och återtog ledningen.

Arsenal försökte komma in i matchen genom att byta in Theo Walcott och Olivier Giroud men lyckades inte hota ett starkt Chelsea.

Chelsea leder nu Premier League fyra poäng före Manchester United som möter Tottenham i kväll.

/
/

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.