Inte ens en lång hals räddade dig ur det här Cole.
1 av 3
Inte ens en lång hals räddade dig ur det här Cole. - Foto: Tim Hales/SCANPIX
Han får böta nästan en miljon kronor för att ha kallat FA för "ett gäng f*ttor" på twitter.
2 av 3
Han får böta nästan en miljon kronor för att ha kallat FA för "ett gäng f*ttor" på twitter. - Foto: TOM HEVEZI/AP/SCANPIX
Cole rasade mot att FA inte trodde på honom i Terry-gate.
3 av 3
Cole rasade mot att FA inte trodde på honom i Terry-gate. - Foto: Tom Hevezi/AP/SCANPIX

FA:s straff mot Cole: En miljon i böter

Ashley Coles tweet där han kallade det engelska fotbollsförbundet FA för "ett gäng f*ttor" kostar honom dyrt. Samma fotbollsförbund ger honom nu böter på nästan en miljon kronor.


LONDON. Bakgrundshistorien kan ni. John Terry skrek rasistiska ord till Anton Ferdinand förra hösten. Chelseas mittback åtalades i somras för attacken men friades. Dock valde FA att döma honom till fyra matchers avstängning och 2,3 miljoner kronor. Tidigare i dag bad Terry om ursäkt för sitt språk och uppträdande och valde att inte överklaga det engelska fotbollsförbundets straff

Men Terry-gate ledde också till att Ashley Cole straffas av FA. FA ifrågasatte Coles försvar för Terry och ytterbacken reagerade starkt. På twitter kallade han FA för "ett gäng f*ttor".

Med anledning av detta bötfäller det engelska fotbollsförbundet nu Cole på nästan en miljon kronor.

Med i domen mot Cole varnar de också honom för att fortsätta vara frispråkig på twitter.

/
/
FA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

2 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

3 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

3 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.