Juan Mata, till vänster, firar ett av sina två mål mot Tottenham.
1 av 3
Juan Mata, till vänster, firar ett av sina två mål mot Tottenham. - Foto: Lefteris Pitarakis/Scanpix
Men Tottenham var inte utan hopp. William Gallas, till vänster, och Jermaine Defoe, till höger, gjorde varsitt mål och satte Tottenham i ledning.
2 av 3
Men Tottenham var inte utan hopp. William Gallas, till vänster, och Jermaine Defoe, till höger, gjorde varsitt mål och satte Tottenham i ledning. - Foto: Tom Hevezi/Scanpix
Gylfi Sigurdsson och resten av Tottenham var förkrossade efter Chelseas vändning.
3 av 3
Gylfi Sigurdsson och resten av Tottenham var förkrossade efter Chelseas vändning. - Foto: Tom Hevezi/Scanpix

Juan Mata stor hjälte i Londonderbyt

Chelsea behåller sin serieledning efter ett svängigt Londonderby mot Tottenham som Juan Mata avgjorde med sina två mål på tre minuter.


LONDON. Det var ett riktigt swinging London-derby i eftermiddags när Chelsea gästade White Hart Lane och Tottenham.

Chelsea tog ledningen efter en dryg kvart, men Tottenham kvitterade och tog ledningen direkt i inledningen av den andra halvleken. Men sedan var det dags för Juan Mata-show.

På tre minuter nätade spanjoren två gånger om och såg till att Chelsea återtog ledningen. Inbytte Daniel Sturridge satte spiken i kistan på övertid när han fick rulla in 4-2. Naturligvis var det Juan Mata som assisterade.

– Jag hade verkligen kul därute idag. Vi började inte andra halvlek så bra men vi kämpade hela matchen och det betalade sig, sa Mata till Viasat efter matchen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

Friidrotten sågas för OS-prispengar

1 timme sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

3 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

idag 14:54
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

idag 14:32
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.