Fredag 25 Jun
Stockholm

Premier League-grinchen förbjuder julfest

Premier League-grinchen. Harry Redknapp ställer in QPR:s julfest.
1 av 4
Premier League-grinchen. Harry Redknapp ställer in QPR:s julfest. Foto: Scott Heppell/Scanpix
Redknapp är ny tränare i QPR och vill styra upp resultaten som gått emot klubben under hösten.
2 av 4
Redknapp är ny tränare i QPR och vill styra upp resultaten som gått emot klubben under hösten. Foto: Kirsty Wigglesworth/Scanpix
Joey Barton i Manchester City. 2004 brände han en junior med en cigarett. Han tillhör nu QPR men är utlånad till Marseille. Undrar vad han hade tyckt om Redknapps julförbud?
3 av 4
Joey Barton i Manchester City. 2004 brände han en junior med en cigarett. Han tillhör nu QPR men är utlånad till Marseille. Undrar vad han hade tyckt om Redknapps julförbud?. Foto: Jon Super/Scanpix
Efter julfesten 2007 blev Jonny Evans i Manchester United anklagad för våldtäkt.
4 av 4
Efter julfesten 2007 blev Jonny Evans i Manchester United anklagad för våldtäkt. Foto: Jon Super/Scanpix

Queens Park Rangers får klara sig utan den traditionella julfesten i år. Efter den usla säsongsstarten ställer nye tränaren Harry Redknapp in julkalaset.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Premier League-botten

16. Wigan 14 poäng

17. Sunderland 13 poäng

18. Southampton 12 poäng

19. Reading 9 poäng

20. Queens Park Rangers 6 poäng

Sunderland och Reading har spelat en match mindre.

ENGLAND. Julfesterna i Premier League är kända för att vara ganska urspårade. 2004 brände Joey Barton, då i Manchester City, en junior i ögat med en cigarett. 2007 blev Manchester Uniteds Jonny Evans anklagad för våldtäkt. Historierna är många och incidenterna säkert ännu fler.

Därför förbjuder nu Harry Redknapp, Queens Park Rangers nytillträdde tränare, laget från att ha en julfest i år. Anledningen uppges vara den usla säsongsinledningen, där QPR fortfarande inte vunnit på 15 försök. Att då ha en hejdundrandes julfest skulle skicka fel signaler till de besvikna fansen, enligt The Independent.

Redknapp är känd för att förbjuda julfester. När han tränade Tottenham 2009 förbjöd han också julfest, men då valde spelarna, under ledning av Robbie Keane, att göra myteri och drog till Dublin på kalas. Något som gjorde Redknapp fly förbannad.

I år lär dock Tottenham få fira bäst de vill. Deras nuvarande tränare Andre Villas-Boas säger till The Independent att laget kanske rentav kommer att ha två-tre julfester i år.

– Det är normalt för det är en del av vår gruppkänsla. Vi ska försöka ha två-tre fester. Jag tror inte att resultaten påverkas av julfester, säger Villas-Boas, vars Tottenham har sex matcher på 23 dagar från och med i morgon.

Kommentera
Kopiera länk
Dela