Robin van Persie gjorde mål i nittonde minuten.
Robin van Persie gjorde mål i nittonde minuten. - Foto: Bildbyrån / CARL RECINE
Danny Welbeck och Robin van Persie firar tillsammans. - Foto: Bildbyrån / CARL RECINE
Danny Welbeck and Martin Skrtel i hård kamp om bollen. - Foto: Bildbyrån / CARL RECINE
Många hade samlats för att se toppmatchen.
Många hade samlats för att se toppmatchen. - Foto: Bildbyrån / CARL RECINE

United vann supermatchen mot Liverpool

Trots att Liverpool pressade på hårt i slutet blev det Manchester United som tog hem segern.

Man U 2-1 Liverpool

Manchester United:

Robin van Persie (19)

Nemanja Vidic (54)

Liverpool:

Daniel Sturridge (57)

Sir Alex Ferguson kan nu skriva ned ännu en vinst på pappret efter att Manchester United tagit hem matchen mot Liverpool.

Redan i nittonde minuten gjorde stjärnanfallaren Robin van Persie 1-0 till publikens stora jubel och United kopplade greppet om matchen.

– Passningen är visserligen makalöst bra, men det är inte lätt att sätta den så säkert. Det är vasst. Riktigt, riktigt vasst, kommenterade Viasat-experten Glenn Strömberg målet, enligt Expressen.

Tio minuter in på andra halvlek ökade Nemanja Vidic på Uniteds ledning till 2-0.

På slutet gjorde Liverpool allt de kunde för att komma tillbaka in i matchen.

Liverpools nyförvärv Daniel Sturridge reducerade Uniteds ledning till 2-1 men det räckte inte för att laget skulle få ny energi och göra ännu ett mål.

/
/

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.

Publikfest i Partille – men Sävehof utan chans

Sävehof var chanslöst i den första kvartsfinalen mot landslagsstjärnan Jim Gottfridsson och hans kompisar i Flensburg-Handewitt. Den tyska storklubben vann med 41–30 och lär knappast gå bort sig i returen i nästa vecka.

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

FBI:s misslyckande gör att den amerikanska staten nu får betala motsvarande 1,5 miljarder kronor sammanlagt till ett hundratal offer för gymnastikläkaren Larry Nassars övergrepp.