Onsdag 8 Dec
Stockholm

Efter petningen: Nu kan Rooney lämna United

Wayne Rooney kan vara på väg att lämna Manchester United.
1 av 4
Wayne Rooney kan vara på väg att lämna Manchester United. Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / CARL RECINE
Sir Alex tycker inte att 27-åringen är i tillräckligt bra form.
2 av 4
Sir Alex tycker inte att 27-åringen är i tillräckligt bra form. Foto: Jon Super / AP / SCANPIX
Rooney själv vill dock stanna kvar i klubben.
3 av 4
Rooney själv vill dock stanna kvar i klubben. Foto: © Bildbyrån - COP 7 - SWEDEN ONLY / BILDBYRÅN
Han har gjort 18 mål och 15 assist på 32 matcher den här säsongen.
4 av 4
Han har gjort 18 mål och 15 assist på 32 matcher den här säsongen. Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN

Sir Alex Ferguson chockade fotbollsvärlden med att bänka Wayne Rooney i supermötet mot Real Madrid. Nu sägs Rooney vara på väg bort från United.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Ville lämna 2010

Wayne Rooney sa själv i media att han ville lämna Manchester United men efter bara några dagar skrev han i stället på ett nytt femårskontrakt.

– Jag skriver på kontraktet i tron om att ledningen, styrelsen, tränarstaben och ägarna är fullständigt inställda på att se till att United stolt vinnarhistoria kommer fortsätta, alltså samma anledning som gjorde att jag valde klubben från början, sa han då enligt Goal

MANCHESTER. Wayne Rooney fick bara 17 minuter på sig att sätta sin prägel på jättemötet mellan Manchester United och Real Madrid i tisdags – men då var det redan för sent. United hade tappat sin ledning och förlorade till slut matchen med 1–2.

Efter matchen fick Sir Alex Ferguson stor kritik för att ha petat Rooney. Men enligt brittiska tidningar ska skottens förtroende för Rooney ha försvunnit. 

Daily Mail skriver bland annat att Ferguson är irriterad på att: "Rooney har misslyckats att lösa sina vikt- och fysikproblem som har jagat honom sedan inledningen på säsongen".

PSG är intresserade

Enligt ESPN ska dock anledningen vara att Ferguson vill få pengar till att köpa tillbaka Cristiano Ronaldo, som ju gjorde det avgörande 2–1-målet i tisdags. 

Enligt både Daily Telegraph och Daily Mail vill United sälja Rooney för runt 200 miljoner i sommar – medan ESPN skriver att klubben kräver 340 miljoner kronor för 27-åringen. 

ESPN skriver dessutom att United har erbjudit Rooney till Real Madrid men att klubben inte ska vara intresserade. Det enda konkreta intresset kommer från Paris Saint-Germain. 

Rooney själv, som ville lämna United 2010 men ändrade sig, ska dock vilja göra allt i sin makt för att få vara kvar i klubben.

För utomstående kan det kanske låta lite märkligt att Ferguson vilja sälja 27-åringen som har gjort 18 mål och 15 assist på 32 matcher den här säsongen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela