Måndag 19 Apr
Stockholm

Domaren blir mordhotad på twitter – och hånad av domarlegendar

Mark Halsey har blivit mordhotad – och funderar nu på att lägga ner karriären.
1 av 4
Mark Halsey har blivit mordhotad – och funderar nu på att lägga ner karriären. Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN
Halsey missade Callum McManamans vårdslösa tackling (inte den här) mot Massadio Haidara och har därför blivit idiotförklarad av mängder av Newcastle-supportrar.
2 av 4
Halsey missade Callum McManamans vårdslösa tackling (inte den här) mot Massadio Haidara och har därför blivit idiotförklarad av mängder av Newcastle-supportrar. Foto: Ap/SCANPIX
Haidara fick bäras ut på bår efter tacklingen.
3 av 4
Haidara fick bäras ut på bår efter tacklingen. Foto: Ap/SCANPIX
Domarlegendaren Graham Poll är kritisk mot Halsey och tycker att han borde sluta.
4 av 4
Domarlegendaren Graham Poll är kritisk mot Halsey och tycker att han borde sluta. Foto: AP/SCANPIX

51-årige Mark Halsey kan göra en Anders Frisk – och avsluta sin domarkarriär på grund av mordhot.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Fallet Anders Frisk

– Jag går aldrig mer ut på en fotbollsplan igen, sa Anders Frisk till Aftonbladet 2005.

Då hade han och hans familj varit utsatt för hot av Chelsea-supportrar i två veckor efter att han visade ut Didier Drogba i Chelseas Champions League-match mot Barcelona. 

– Det har varit hot på telefon och via mail och vanlig post och det har även drabbat familjen. Jag har bestämt att ingen annan i familjen får tömma brevlådan än jag själv. Jag har en stor familj och har varit orolig, vad som helst kan tydligen hända, sa han till tidningen

2005 bestämde sig den svenske toppdomaren Anders Frisk att lägga ner sin karriär som domare. Det efter att han visade ut Didier Drogba i en Champions League mellan Chelsea och Barcelona. Efter matchen kritiserades han hårt av José Mourinho som då tränade Chelsea vilket resulterade i att hans familj blev mordhotade.

Nu funderar den brittiske domaren Mark Halsey på att göra samma sak – efter att ha blivit mordhotad av supportrar på twitter. Anledningen? Att han missade Wigans Callum McManamans brutala tackling på Massadio Haidara i Newcastle och därmed inte delade ut någon frispark.

"Fått honom att fundera om det verkligen är värt det"

– Mark uppmärksammade ett särskilt aggressivt meddelande där hans adress efterfrågades – eftersom han förtjänade ett dödshot, säger en nära vän till Halsey enligt The Sun och fortsätter:

– Mark älskar att döma och har under en lång tid varit en av de bästa inom fotbollen, men något sånt här får honom att fundera på om det är verkligen är värt det.

Hans vän försvarar honom och säger att han var blockerad och omöjligt kunde se händelsen – samtidigt som han berättar att Halsey inte kunde sova under söndagsnatt. 

Halsey, som är känd för att ha besegrat cancer och återvänt till fotbollen, är en av de mest respekterade domarna på de brittiska öarna. Men nu har han till och med en domarlegendar efter sig.

"Är inte det här en varningssignal om något?"

– Jag ser vissa domare som gör sitt bästa för att springa runt och jag blir väldigt besviken när jag ser domare som inte gör det. Mark brukade att vara en av de mest tränade domarna i Premier League, säger Graham Poll enligt The Sun och fortsätter:

– Han har gått igenom en tuff tid i sitt liv. Jag hoppas bara att han tittar på det här och tar en funderare om det inte är hög tid nu? Är inte det här en varningssignal om något, säger Poll till tidningen

Poll är alltså samma domare som gav kroaten Josip Šimunić tre gula kort i VM-matchen mellan Australien och Kroatien i VM 2006 innan han visade ut honom. 

Att kasta sten i glashus?

Kommentera
Kopiera länk
Dela