Touré lämnar City – om han inte får ett nytt kontrakt

- 20/03/2013, 10:16
Yaya Touré vill ha ett nytt kontrakt – annars lämnar han Manchester City.

Yaya Touré vill ha ett nytt kontrakt – annars lämnar han Manchester City.

© BildbyrŒn / BILDBYRN

Efter sex månaders kontraktsförhandlingar har Yaya Touré tröttnat på Manchester City – och ställer ett ultimatum.

Yaya Touré är en av de absolut bäst betalda spelarna i världen. Med drygt 2,1 miljoner kronor i veckan bör han skratta hela vägen till banken varje dag. 

Men det stoppar inte 29-åringen från att vara missnöjd med sitt kontrakt i Manchester City. Enligt hans agent Dimitri Seluk har de förhandlat i sex månader – och nu är han därför mer än tydlig i sitt budskap till klubben. 

– Om han skriver på ett kontrakt inom tre eller fyra dagar, okej. Om inte, kommer vi inte vänta längre och kommer att starta förhandlingar med andra klubbar, säger han till The Sun och fortsätter:

"Yaya lämnar i maj"

– I dag är det tisdag, så det betyder att det är lördag som gäller. Vi kommer att säga: "Tack så mycket. Okej, Yaya lämnar i maj".

Enligt hans agent handlar det inte om pengar utan att han "vill lämna på grund av flera olika anledningar".

– Han är en av de bästa spelarna i Manchester City men känner inte att han respekteras av personerna kring klubben. Det är bara Roberto Mancini som respekterar Yaya, säger han till The Sun

Om City inte erbjuder ett nytt kontrakt till Touré har han, enligt Fifa:s regler, rättigheten att köpa ut sig själv från kontraktet. Och det är den genvägen som han planerar att ta för att vara kvar i City fram till sommaren 2015 då hans kontrakt går ut.