City körde över Newcastle på hemmaplan. - Foto: Ap
Tevez gjorde matchens första mål.
Tevez gjorde matchens första mål. - Foto: Ap

Man City körde över Newcastle med storvinst

Målkalas. Manchester City satsar för fullt för att minska avståndet till serieledaren Man United. Eftersom båda lagen vann lördagens matcher är skillnaden däremot fortfarande 15 poäng.

Målskyttar

Första halvleken:

Manchester City: 1-0, Carlos Tevez (41:a) | 2-0, David Silva (45:e)

Andra halvleken:

Manchester City: 3-0, Vincent Kompany (56:e) | 4-0 James Perch (självmål efter skott av Yaya Toure), (69:e)

Den första halvleken såg ut att bli mållös när halvtid närmade sig. Men så blev det inte.

Carlos Tevez tog ledningen för Manchester City i den 41:a minuten efter ett inlägg från David Silva. Silva var het på gröten och det dröjde inte länge innan han gjorde 2-0-målet. Detta genom att placera in bollen från nära håll efter en rad snabba passningar från hemmalaget i den 45:e minuten.

Klackspark och självmål

Nästa mål ut stod mittbacken Vincent Kompany för.

Belgaren ändrade riktning på Gareth Barrys skott genom en vacker klackning som gick in i mål. Det hade då gått tio minuter av den andra halvleken

I den 69:e matchminuten satsade Yaya Toure in i straffområdet. Han drevs ner till kortlinjen och laddade med ett skott - som styrdes in i mål av Newcastle-selaren James Perch. Matchen slutade 4-0 och avståndet till Manchester United, som leder serien, är fortfarande 15 poäng.